linda och louise lovely life vintagefabriken midsommarkransen

Hejdå Vintagefabriken på Svandammsvägen och tack för allt!

*Det här inlägget innehåller länkar till vår egen verksamhet

2019 har minst sagt rivstartat för oss. Med få vilsamma mellandagar började vi packa ihop vad som kändes som ett helt liv dagarna innan nyår. De sista öppna dagarna innan julafton gick i vemodets tecken. Ni vet den där känslan när en kärlek har tagit slut och det finns både en lättnad och en sorg i bröstet. Nycklar och en kasse personliga ägodelar ska returneras. Det sista trevande besöket i den välbekanta lägenheten, där ett liv har delats, som plötsligt känns så främmande. Precis så var det att säga hej då till vår butik Vintagefabriken på Svandammsvägen i Midsommarkransen.

För nog har det varit en vidunderlig kärlekshistoria alltid. Med höga bergstoppar och djupa dalgångar. Tre delägare blev sedermera två och både sorgen och lyckan har varit total när barn har förlorats och fötts på vägen. Temafester och releaspartyn, otaliga mingelkvällar, kompishäng och uppstyrda möten har anordnats under Vintagefabrikens tak. Frisyrkurser, stickjuntor, fotoutbildningar och möhippor. Mängder av fotograferingar för både vår egna webbshop och sociala medier, liksom för tidningar och magasin. Det har varit en plats där drömmar har gått i uppfyllelse, där allting har varit möjligt, men stundtals också förbaskat motigt. Och det var i en sådan dal, när det blåste hårt i motvind som vi bestämde att pröva våra – Vintagefabrikens – vingar någon annanstans. Det ska gudarna veta, att driva en independentbutik i förorten är långt ifrån en dans på rosor (kudos till ALLA som kämpar!) Men vi älskar ju vår lilla Vintagefabrik och när Elin som driver Bodil Vintage och Swedish Nature Collaborations frågade oss om vi inte skulle flytta in hos dem på livliga Fridhemsgatan på Kungsholmen, kändes det plötsligt självklart. Det var en nystart vi behövde. Ny adress – nya möjligheter!

Lokalen på Svandammsvägen var ingen match att få spekulanter till. SOM det ringde! På ungefär en vecka hade vi hittat den perfekta ersättaren. Och från och med nu huserar Fia där med sin tapetserarverkstad där hon ger nytt liv åt gamla möbler i sann hållbarhetsanda. Så om ni bor i Stockholmstrakten och har en möbel som behöver lite omvårdnad vet ni nu vart ni beger er 🙂

Vi tänkte att vi skulle ta oss en titt på hur det har sett ut genom åren och hur det såg ut de sista dagarna innan flytten:

Såhär såg det ut våren 2018.

Och så här såg Vintagefabriken (och vi) ut när Izettle var och hälsade på oss under 2016.

Den där magiska tapeten som Sofia-Mokkasin skapade sånt habegär till att vi var tvungna att sätta upp den i barndelen i butiken. Det är en underdrift att säga att många har frågat om den genom åren. Och för er som fortfarande undrar heter den Blossom och kommer från Mr Perswall.

Handgjorda mjukdjur av återvunna tyger, Vintageaccessoarer och långlivade klassiker som koffertar att förvara leksaker i för barnrummet, är ett axplock av vårt sortiment för barn.

Apropå Sofia-Mokkasin fick vi den här fantastiska tavlan av henne på releasefesten för vår bok Vintageparty. Bara 6 år sedan nu.. HELT GALET vad fort tiden går! Och samtidigt känns det som att en livstid har passerat.

En annan tapet från Mr Perswall som sattes upp för att skapa en kontrast till “barnrummet” på Svandammsvägen var Dark Floral. Tror inte vi insåg att vi hade skalbaggar på väggen förrän den satt uppe!

En blandning av vintage, nytt, handgjort och/eller ekologiskt har alltid varit vår paroll. Här syns bland annat en vintagespegel (som är såld), vintagebarnkläder och en lampa från fantastiska Lampverket som tillverkar dessa taklampor i GOTS-certifierad bomull. Vi hoppas kunna ha delar av deras sortiment i vår nya butik på Kungsholmen framöver.

De älskade svensktillverkade lampskärmarna. De älskas alltså inte bara av oss utan framför allt av våra kunder. Kort efter att den här bilden togs, såldes den där lampan och det är den enda vi någonsin haft med grön skärm. Just det gröna tyget har tagit slut hos leverantören och produceras inte längre. Men frågorna har haglat över oss om den där skärmen genom åren. Vi kan å andra sidan inte annat än hålla med om att det var en himla fin kombo, den där rosa (som vi fortfarande har i sortimentet) och den gröna.

Hejdå Vintagefabriken på Svandammsvägen och tack för dessa år! Vill ni förresten se hur det ser ut i nya butiken på Fridhemsgatan 64 och höra hur vi tänkte när vi inrett där?

/Linda & Louise

Glöm inte klicka på hjärtat här under om du tycker om våra inlägg. Det gör oss glada!

35
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Lycka till! Och ja, herregud vilken jädra resa alltså!
    Kram!

  2. Har läst bloggen tidigare men aldrig fattat att man KAN lajka genom hjärta. Är såååå nyfiken på nya lokalen. Kommer vilken dag dom helst när bebis inte har kolik mer.

  3. Jaaa, vill gärna veta mer om ert nya ställe och stort lycka till! ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny