desenio linda & louise vintagefabriken_-10

3 tips till hur du bygger en inspirerande tavelvägg

Vi fullkomligt älskar tavelväggar och tycker att det är ett härligt sätt att med enkla medel skapa ett blickfång i ett rum. Vi jobbar ofta med detta när vi gör stylinguppdrag och har byggt egna tavelväggar både hemma och i vår butik Vintagefabriken.

I samarbete med Desenio har vi nu fått möjlighet att bygga en tjusig (om vi får säga det själva) hemma i Lindas sovrum med 4 posters från just Desenio.

Håll till godo; här bjuder vi på 3 tips på hur du bygger en tavelvägg!

1. Välj olika typer av motiv

Vi gillar att blanda olika typer av motiv och här har vi valt 4 posters som vi tycker harmoniserar fint med varandra – men samtidigt skapar en dynamik som gör väggen levande. En poster som är grafisk, en som är illustrerad med mycket färg, ett fotografi och en poster som är mer abstrakt i sitt uttryck.

2. Blanda format och ramar!

Posters i olika format och olika typer av ramar skapar en spännande känsla och ger en bra variation till väggen. Visst kan man tänka att det är stilrent att använda samma typ av ram till alla print – men enligt oss blir det också ganska tråkigt då. Här har vi valt ramar i svart och guld från Desenio och också en vintageram som Linda hade hemma sedan innan. Det kan också vara fint att använda sig av passepartout för att förändra känslan hos ett print eller en poster.

3. Blanda upp tavlorna med annat du gillar

Vi brukar alltid blanda upp tavlorna med andra inslag som t ex väggvaser, speglar och lampetter för att skapa en ytterligare dimension till tavelväggen. Dessa inslag gör att väggen blir mer levande och även detta skapar en fin dynamik.

För att festa till det lite extra får ni just nu hela 25% rabatt på posters hos Desenio mellan den 10-13 maj (gäller ej på ramar, handpicked-/collaboration/ personal posters). Ange rabattkoden Lovelylife!

Kika in hos Desenio för att se om ni hittar några nya favoriter!

Om ni gillar de vi valt ut så hittar ni länkar till dem nedan:

Poster med illustration av kvinna: Bun (21×30 cm) 

Rosa poster: Abstract Painting (50×70 cm)

Poster med vallmo: Blooming poppy buds (30×40 cm)

Poster med blå blommor: Shades of blue

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Kajsa

    Superfint inlägg 🙂 Måste bara fråga, vad är det för slags sänggavel? Ser ut precis som en som jag letar efter!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.