MIDNATT_MAJA-SÄFSTRÖM

Midnatt – In bed with Maja Säfström

MIDNATT_MAJA-SÄFSTRÖM

Vi älskar sängkläderna från Midnatt och sover själva i dem varje natt. Något annat vi älskar med det här märket är att grundarna Josephine och Lovisa är så oförskämt trevliga samt extremt bra på allt de tar sig för. De har en bakgrund inom journalistiken och det är nog så den väldigt inspirerande artikelserien “In bed with…” har fötts. Prenumererar ni inte på deras nyhetsbrev är det hög tid att börja så att ni inte missar dessa reportage! Senaste var så himla inspirerande att vi kände att vi var tvungna att dela med oss av det här på bloggen.

Det är från illustratören och författaren Maja Säfströms drömmiga hem i Bromma. Det är alltså Maja som skapat de omåttligt populära barnböckerna (går att lära sig MASSOR som vuxen också, vi lovar!) Fantastiska fakta om djur och dess uppföljare. De är både lärorika och som ögongodis i bokhyllan – den perfekta kombon! Men Maja är tydligen inte bara ett geni när det kommer till barnböcker, hon har uppenbarligen också en fingertoppskänsla när det kommer till inredning. Kanske för att hon har ett förflutet som arkitekt och att hennes man råkar jobba med detsamma.

Vi älskar hur som helst att hemmet har såna härliga kontraster mellan pärlspontsbeklädda ytor som för tankarna till ett gammalt torp och putsade råa väggar som känns avskalat modernt och på samma gång rustikt. Lägg där till stormönstrade Kelimmattor och vackra vintagemöbler och loppisfynd och hemmet är komplett!  Ja, och så lite härliga sängkläder i perfekta färgkombinationer förstås.

MIDNATT_MAJA-SÄFSTRÖM

MIDNATT_MAJA-SÄFSTRÖM

En till sak vi tycker så himla mycket om i de här bilderna är att de inte känns det minsta tillrättalagda. Det syns att det är ett hem där det pågår en kreativ process och samtidigt bor en tvåbarnsfamilj här som ger hemmet kärlek och omvårdnad.

En till stor bonus är alla vackra gröna växter som står och hänger lite varstans i huset. Med sina omaka terrakottakrukor gör de så mycket för den ombonade känslan.

Text: Antonia af Petersens
Foto: Mikael Lundblad

Psst. Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni tycker om inlägget. Tack snälla på förhand! 

15

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.