nordic remake kitchen

Månadens hållbara profil; Nordic Remake

Nu har det blivit dags för vårt populära inslag Månadens hållbara profil igen! Denna månad intervjuar vi fantastiskt kreativa Ida Hansson som driver det populära kontot @nordicremake på Instagram. Ida är en fena på det här med återbruk och DIY och vi älskar hennes avskalade, skandinaviska stil. En stil som är en stor kontrast mot det vi vanligtvis lägger upp i våra egna kanaler men som vi – kanske just därför – tycker mycket om.

Håll till godo!

Vem är du? Berätta kort om dig själv!

Inredare / stylist / kreatör, 39 år, bor på landet strax utanför Umeå.  Har mitt skapande hjärta i naturmaterial och hållbarhet. Frilansar i mitt eget företag Nordic Re-make och driver instagramkontot @nordic_remake. Lever med min man Martin som är polis, våra tre barn och en hop med djur i en liten Västerbottensgård från sekelskiftet.

Vilka är ditt/dina bästa tips för att inreda hållbart? 

Först och främst att vända och vrida på det man redan har! Med lite verktyg, färg och små detaljer kan en möbel leva många härliga liv i samma hem. Jag fyndar också på pappas ladugårdsvind och ibland på loppis, men tänker även då ett varv extra nuförtiden. Det som inte känns 100 % rätt får inte flytta in hos mig.

Ska jag köpa nytt väljer jag gärna återvunna material, ljust trä och skandinavisk tidlös design som får stanna länge.

Vilket är ditt bästa vintagefynd?

Det måste vara mitt stora mintgröna högskåp i trä som står i köket. Det har spegeldörrar, perfekt patinerad originalfärg och grova hyllor. Min mamma hittade det i en grannes fallfärdiga bagarstuga och jag fick ta det. Det fyndet är svårslaget…

Om du skulle rekommendera någonting på tema hållbart – det kan vara allt från en person till en butik till ett husmorstips – vad skulle det vara? 

En av mina bästa husmorstips som också för mig är närproducerad är Västerbottenssåpan. Den gör våra skitiga trägolv rena från alla fläckar, tar hand om stenbänken i marmor eller skrubbar rent badrummet. Den doftar underbart och är tillverkad klimatsmart av återvunnen olja. Deras webbshop är även fylld av smarta tips och hållbara städprodukter.

Till sist – ditt bästa klimatsmarta tips för att vara klimatsmart i vardagen? 

Våra höns är verkligen vår allra bästa investering för ett klimatsmart hushåll. De äter matresterna, ger världens vackraste och godaste ägg och ger kraftfullt gödsel till odlingar. Dessutom är de väldigt sociala, roliga och lättskötta. Har du möjlighet att prova höns, gör det!

Tusen tack snälla Ida för att du ville vara med oss och inspirera till en mer hållbar livsstil!

Missa inte att följa Ida på hennes fantastiska Instagram @nordicremake.

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Wilma

    Vad snyggt det är med träinslagen, det ger en så naturlig känsla. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.