anna ceilila vintagebutik arsta lovely life linda och louise blogg

På besök i vintagebutiken Anna Cecilia i Årsta

Häromveckan åkte vi med våra i stort sett fullgångna magar på en liten inspirationsresa till Årsta som ligger söder om Stockholm. Egentligen är det inget avstånd alls att ta sig dit, fågelvägen är till exempel Midsommarkransen (där jag, Louise bor och där gamla Vintagefabriken låg) och Årsta grannar, men det blir liksom aldrig så att en har vägarna förbi riktigt. Men denna fredag gjorde vi alltså slag i saken eftersom att vi hade stämt träff med en himla fin person – nämligen Cecilia som driver butiken Anna Cecilia i området Linde. Innan Cecilia hade en egen butik att fylla med sina vintageskatter, sålde hon utvalda vintagebarnkläder och leksaker hos oss på Vintagefabriken och det var så vi lärde känna varandra. Vi har såklart följt hennes resa via Instagram (där hon heter @byannacecilia) som alltså lett till denna lilla pärla till butik. SÅ värt ett besök!

OBS! Normalt sett endast öppet på helger. Men Årsta är en riktig mysig stadsdel att en gott kan ta en helgutflykt dit och strosa runt.

Här välkomnar Cecilia oss vid den fina entrén som är klädd i senapsgult sammetsdraperi och på väggen en av favoriterna från William Morris & Co, nämligen mönstret Pimpernel.

Perfekt kombo!

Det finns SÅ mycket ljuvligt att titta och känna på. Gamla favoritbarnböcker, spel och pussel i trä, små inredningsdetaljer och underbara barnmöbler för den som är på jakt efter en stol eller en docksäng till exempel. Vi ville ha ungefär allt i hela butiken, haha. Också lite svältfödda på antikbutiker och loppisar eftersom att vi har varit så orörliga senaste månaderna och behövt väga varje steg i guld för att orka att jobba in i det sista. De här små vintagebebisarna i våra magar kommer att få besöka MÅNGA loppisar liggandes i barnvagn eller sovandes i sele kan vi lova.

Det är tydligt att allt är valt med stor omsorg och med en extra portion kärlek för det gamla och gedigna. ÄLSKAR såna här gamla täcken till exempel som är perfekta att lägga ut som lektäcke när bebisarna är små. Ofta i de perfekta tonerna av senap, vinrött, rosa och smaragdgrönt och i fantastiska blommönster.

Hur smart!? Ett färdigt kit att ge bort till en nyfödd!

Och här står jag och min enorma mage och botaniserar bland bebiskoftor och sparkdräkter. Fick hejda mig eftersom att jag också numer med facit på hand vet hur mycket kläder i storlek mini som faktiskt behövs den där första tiden. Tyvärr är ju ett gäng lättvättade bomullsbodys de enda plaggen som egentligen är värt att bunkra upp med. Men ett par fina hängselbyxor i lite större storlek fick följa med hem och Linda hittade en underbar romper (den marinblå som hänger där bakom mig) som passar perfekt över ett par strumpbyxor.

Perfekta färgskalor på kläderna. Och vilken lyx att någon redan har gjort urvalet!

Behöver du en varm och gosig ullkofta att klä ditt barn i inför vintern är detta butiken du ska besöka!

Fina vintageaccessoarer som fungerar lika bra för barn som vuxna.

Hos Anna Cecilia finns också gamla botaniska motiv att rama in och underbara klassiker från Elsa Beskow bland annat. Och överallt helt bedårande små vintageskor och sandaler. Det är ju något med så där små skor som väcker sjukligt habegär. Tips till den som letar unika barnplagg till en bröllopsfest eller liknande.

Vi köpte med oss bullar från ett trevligt café som vi hittade i Årsta Folkets hus. Också det väl värt ett besök då hela byggnaden är K-märkt och är en riktig tidskapsel av 1950-talet. Det är dessutom rikt på kulturupplevelser med bland annat Folkets Bio och diverse konstutställningar.

Kunde ha suttit kvar där och pratat och fikat i timmar. Linda passade på att knäppa av några sista bilder innan det var dags att bege oss hemåt för att hämta barn på förskola och fritids.

Bland annat på den här sittbänken som vi båda kärade ner oss lite i. Klädd i William Morris – eller egentligen J.H  Dearles mönster Golden Lily i en något ovanlig, men ack så underbar färgställning. Det behövs verkligen inte mycket tyg heller för att förändra en puff eller stolsdyna. Ett bra och lagom svårt DIY-tips.

Den där lampan på väggen fick följa med hem och agerar numer sänglampa i vårt sovrum. Har länge letat efter en vägglampa i just mässing, och ja, där hängde den så angenämt tillgängligt. Bonus att lampskärmen dessutom var så fin. Och om jag tröttnar på det diskreta linnetyget kan jag bara byta skärm till en av våra från Vintagefabriken.

Missa nu för allt i världen inte denna pärla till butik om ni har möjlighet att ta er till Årsta, vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

Tusen tack för denna gång Cecilia, nästa gång vi ses är det i sällskap av två minisar att ekipera!

/Louise, Vintagefabriken

Psst. Gillar du detta inlägg? Glöm inte att klicka på hjärtat här under. Tack snälla!

14
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Anna Cecilia

    Åh, SÅ fint! Tack för alla fina ord ❤️❤️❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.