vfstudio Fastighetsbyran Stockholm - Sodermalm

Årets första styling för VF Studio – Före och efter!

Detta inlägg innehåller länkar till vår egna verksamhet

Hej på er!

Hoppas ni har det bra i dessa märkliga tider av hemmajobb, svarta hål i butikshyllorna (att folk bunkrar chips nu, är inte det anmärkningsvärt?!) och folktomma gator. Innan detta undantagstillstånd lamslog världen hann vi med att göra årets första homestyling. Faktiskt den första sedan Selma och Arthur kom till oss. SÅ roligt att vara igång med detta igen! Vi trodde det inte själva – eftersom att det här med homestyling är sjukt slitigt och mycket kring arbetet handlar om att bära tungt och administrera nycklar, mäklare och fotografer – men faktum är att vi båda märkte att vi hade saknat detta ben i vårt jobb en hel del. Det är så härligt att utföra jobb som så tydligt går att se ett “före” och ett “efter”. Finns något väldigt tillfredsställande i det.

Öppen planlösning – skapa öar i möblemanget

Lägenheten vi stylade ligger på Söder i Stockholm, vid Skanstull närmare bestämt. Sånär som på några möbler fick vi ta med oss det mesta i inredningsväg. Vi hade lite av en utmaning i och med den stora, öppna planlösningen och det mörka golvet. För att råda bot på detta försökte vi skapa öar av möblemang som ramas in av mattor för att liksom markera var till exempel matdelen börjar och slutar, soffhänget osv. Ja ni förstår nog. Dagen till ära hade vi med oss Cecilia – en briljant praktikant som kläckte idén att snedställa soffan för att slippa känslan av att möblerna slickar sig längs med väggarna och med ett stort dansgolv i mitten. Vilken skillnad! Bra att tänka på är att jobba med något även bakom soffan så att det inte blir ett öppet, kalt hål där. I det här fallet hade säljaren en stor gullranka som vi lät slingra sig upp på väggen.

En eller ett par färger som gemensam nämnare

När vi stylar lägenheter försöker vi alltid tänka på att få in färg av något slag. Vi tycker att det är alldeles för lite färg i bostadsannonser generellt. Här är den gemensamma nämnaren rost och olika brända jordtoner. Det fina är då att saker som annars kan tyckas sticka ut färgmässigt (i det här fallet en ganska illigt turkos fåtölj till exempel) plötsligt smälter in för att ögat söker sig till färgerna som hör ihop. Det viktiga är dock att låta saker som inte “matchar” också vara med i stylingen (återigen den turkosa fåtöljen), annars blir det helt enkelt FÖR enhetligt.

Torkade växter – stylistens bästa vän

Som vi älskar torkade växter! Förutom att det är miljömässigt hållbart och tidlöst vackert, är det också smidigt när en lägenhet ska stylas och hållas fin och fräsch i flera veckor framåt. När det kommer till torkade växter kan vi verkligen slå ett slag för till exempel evighetsblommor.se som levererar vackra torkade växter direkt till närmsta ombud. Därifrån kommer många av de torkade växter vi använder oss av i våra stylingar. Vi brukar också försöka jobba med kvistar från naturen när säsongen tillåter, vackert både under våren och hösten och så adderar vi gröna krukväxter för att inomhusluften alltid mår bra av lite levande klorofyll. I slutet av varje styling brukar vi gå ut och köpa en sista bukett färska blommor. Från den plockar vi små kvistar som vi sätter ner i alla småvaser vi har med oss. Färska blommor gör så att det luktar gott och ger liv till hemmet som lätt känns själlöst eftersom att mycket av det som gör ett hem till just ett hem är bortplockat. Men som sagt, det mest hållbara är att jobba med tåliga krukväxter och torkade blommor och det får stå för majoriteten i våra stylingar.

Rotfrukter är ett hållbart alternativ

I köket ser vi alltid till att bunkra upp med tåliga rotfrukter och grönsaker i säsong. Och sen ber vi säljaren att äta upp dem så fort fotograferingen är klar så att ingen mat slängs, haha! Skämt och sido, en stor del av vårt stylingjobb bygger på att försöka motverka slit och släng-mentaliteten i en annars ganska slit och slängig bransch. Att köpa nya kuddfodral, handdukar, mattor och sängkläder för en enda försäljning känns helt befängt när man tänker på det. Jag har sedan en tid tillbaka letat soffa på Blocket och har sett en rad annonser där “soffan endast har använts vid lägenhetsstyling – helt ny!” och blir alldeles vild av tanken på att någon har köpt en hel möbel, alldeles ny för att vara med på bild i en lägenhetsannons!

Gamla träredskap, vispar och skärbrädor i trä fyndar vi på loppis.

 

Ja det var den stylingen det! Lägenheten ligger ute till försäljning nu via Fastighetsbyrån.  Passar också på att visa på några förebilder eftersom att det är roligt både för oss och för er. Vad tycker ni, blev det någon skillnad?!

Om ni tycker om den här typen av inlägg på vår bloggen klicka gärna på hjärtat här nedan. Det gör oss så glada ska ni veta!

Kram
Louise

35
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Verran

  Ääääälskar dessa inlägg! Så kul få veta hur ni tänker och arbetar – vilken skillnad det blir! Heja, heja!

  1. Linda & Louise

   Tack snälla du, vi blir verkligen så glada för din feedback och för peppen! <3

 2. Ingrid

  Shit vilken skillnad! Så fint det blev!!

 3. Stanley

  Vilken skillnad, nu började jag genast tänka på vad som kan göras här hemma..
  Tack för inlägget. ser gärna mer liknande

 4. Lina

  Så fint det blev !!

 5. Sandra

  Wow, har precis upptäck den här bloggen. Vilket fantastiskt jobb ni gör och jag älskar er stil. Jag blir så inspirerad och funderar på hur jag ska få det ännu finare/genomtänkt/vintagaktigare här hemma. Ser framemot liknande inlägg!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.