Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu

Ny vintagestyling på retrocharmiga Hägerstensåsen

*Inlägget innehåller reklam för vår egna verksamhet*

Så har vi avverkat ännu en vintagestyling i vårt sidoprojekt VF Studio. Även denna gång med ovärderlig hjälp från Maria @dailymanifesto. Det är något med att samarbeta, det ger så mycket ny energi och får en att tänka i nya banor. Och så är det ju så härligt att träffa nya bekantskaper även i vuxen ålder som man bara vill hålla fast vid!

Höstliga toner och retrovibbar

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Höstligt stylad balkong

Lägenheten vi stylade denna gång låg precis som den förra på retrohärliga Hägerstensåsen, bara två stationer med tunnelbanan från Midsommarkransen där vi nu har vårt kontor, showroom och lager för vår webbshop. Smidigt! Dessutom är det lite extra roligt när det är säljarna själva som kontaktar oss för att de gillar vår stil och tycker att det passar deras lägenhet, i det här fallet var huset byggt 1947. En rolig detalj denna gång var att vi dessutom stylade säljarens brors lägenhet i våras (kommer ni ihåg den?) så vi kände oss verkligen hedrade och en ära att få åta oss det här uppdraget!

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Retrovardagsrum med kreativ hörna och härliga färger

Möblerna var i det här fallet helt och hållet säljarens egna, så här handlade det mest om att fixa till vår vintagestyling och den mysiga och ombonade känslan i form av textilier, kuddar, detaljer som ljusstakar, vaser och blomsterarrangemang samt saker att hänga på väggarna. I fönsternischen hade säljaren satt upp en av våra favorittapeter, nämligen Willam Morris, eller för att vara helt korrekt, hans adept J.H. Dearles mönster Golden Lily från 1899. Så bra när vi har något att utgå ifrån färgmässigt. Därför jobbade vi med jordiga toner av rött, blått, gult och grönt på balkongen och i vardagsrummet. Balkongen blir här som en förlängning av vardagsrummet och förtjänar verkligen att inredas lika mysigt tycker vi.

Kreativ plats vid fönstret

Det stod en symaskin på skrivbordet som vi tog fasta på och istället för att göra en typisk skrivbordshörna/hemmakontor (en är ju ändå liiiite trött på alla hemmakontorstips nu) valde vi att styla platsen som en kreativ vrå, med sybehör, stickningar, allehanda kreativ läsning, block och skisspennor.

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Klyftvasen är säljarens privata som vi bara älskar

Den här vackra klyftvasen som var säljarens egna förtjänade verkligen att lyftas fram på soffbordet, tillsammans med en yvig bukett i höstliga toner. Och taklampan fyndades på loppis för 15(!) kronor några dagar innan stylingen. Sjukt nöjd över detta kap! Allt förstärkte den vintagestyling vi ville åstadkomma

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu

Välplanerat in i minsta detalj

Det är något med dessa lägenheter från 40-50-talet som gör dem så otroligt välplanerade! På dessa 55 kvm ryms ett kök med matplats för 6 personer, stort vardagsrum med plats för skrivbord, MASSOR av förvaring – stor klädkammare och inbyggda garderober i varendaste vrå i hallen – badrum med badkar och fönster (det är ju ändå härligt med naturligt ljus i badrummet – tycker vi som inte har det själva hemma) och ett stort luftigt sovrum.

Maria hjälpte bland annat till med att skapa alla fina blomsterarrangemang som står lite här och var i lägenheten. Om vardagsrummet gick i lite klara men jordiga toner, så fick köket lite mer touch av smutsiga pasteller i grönt och rosa. Det passade bra till säljarens många gröna toner och mörka trädetaljer, men utan att gå all in på retrostilen. En lägenhetsstyling ska ju passa många och därför försöker vi att inte dra en stil för mycket åt ett håll, men samtidigt försöka hålla en någorlunda enhetlig linje om ni förstår hur vi menar?

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Mysigt kök ut mot mysiga Förskottsvägen

Här skulle vi inte ha något emot att sitta och fika och speja ut över den mysiga, lummiga gatan utanför fönstret.

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Vi älskar att styla med färgstarka rotfrukter

Den här säsongen är så tacksam när svenska rotfrukter ligger i drivor i mataffärerna. De står sig bra och blir ett härligt färgsprakande blickfång i bild. Och naturligtvis (vi har sagt det förr) uppmanar vi alltid säljaren att äta upp grönsakerna vi har stylat med så att inget behöver slängas i onödan!

Sovrum i dimmiga toner

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Sovrum i sobra toner

Den här färgskalan i sovrummet är nog ändå vår favorit att styla med! Säljaren målade om på vår inrådan precis innan stylingen och den här färgen Soothing beige från Jotun gjorde sig verkligen sjukt bra som sovrumsfärg. Lugn och trygg, som att somna insvept i en sommardimma.

Jo, så fort jag (Louise) får tid ska jag prova på att växtfärga sängkappan med kanske avocado eller gul lök? Ge gärna era bästa tips på växtfärg om man som här har tänkt att färga ett större stycke tyg. Tänker att det hade varit fint här med en sängkappa i en lite mer dämpad ton än vitt som lyser upp och sticker ut.

Vintagefabriken_Förskottsvägen4_Erik_Olsson_Linda_Yu
Sängkläder från Midnatt

Olika toner av rosa och brunt skapar ett djup i bäddningen här. Våga blanda färger på sängkläderna tycker vi! Gärna färg och mönster också för den som vågar. Randigt, rutigt och blommigt – inga kombinationer är fel! Se också till att blanda olika material och kvaliteter, det skapar även det ett djup i bäddningen och höjer mysfaktorn. Här har vi jobbat med Midnatts sängkläder Dromedary i påslakan och färgen Wilted på hotellkuddarna längst bak. Deras sängkläder är som gjorde för att mixas och matchas!

Lägenheten ligger ute till försäljning nu via Erik Olsson och förmedlas av Linda Yu. Fler bilder och info hittar ni här!

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.