Vintagefabriken-blogg-Hemma-hos-Kajsa-Visual

Favorit i repris; Linda & Louise möter illustratören Kajsa Visual

Förra året var vi så väldigt peppade på att dra igång ett bloggprojekt där vi skulle hälsa på hos kreativa personer vi tycker om och intervjua dem om att jobba kreativt, om inredning och annat härligt. Vi hann tyvärr bara med ett enda möte innan Covid19 gjorde entré i våra liv men vi hoppas innerligt att vi ska kunna återuppta projektet i vår. Vi får se!

Men eftersom det enda mötet vi hann med var väldigt trevligt OCH resulterade i ett blogginlägg tänkte vi att vi kunde lägga upp det igen, ifall någon av er missat det. 

Vi åkte hem till Kajsa Hagelin aka Kajsa Visual som är en fantastisk illustratör och kreatör som bland annat skapat unika prints till oss på Vintagefabriken. Kolla in dem här om du är nyfiken!

Kajsa bor i Eskilstuna med man och två barn och vi hade bokat in ett möte om vårt samarbete och lite häng hemma hos henne. Vi passade också på att ställa henne några frågor på tema inredning, hållbarhet och kreativitet. Håll till godo!

Berätta om dig själv och ditt jobb!

Mitt namn är Kajsa Hagelin, är 30 år och jobbar som frilansande illustratör, kreatör, formgivare och stylist. Är gift och har två barn. Jag har alltid gillat att måla! Men 2015, när jag och min man nyligen flyttat till Tyskland, började jag måla mycket mer än tidigare. Och vid ett tillfälle nämnde en bekant att hon tyckte jag skulle öppna en Webbshop så man kunde köpa prints av mig. Jag som tidigare bara målade för min egen skull och ville få upp tavlor på våra tomma väggar, började fundera kring att faktiskt göra slag i saken. Och kort därefter hade jag skapat min egna webbshop och började sälja prints. Nu, några år senare, har det hänt en del. Jag säljer idag bland annat prints hos olika återförsäljare samt tar emot beställningar på personliga illustrationer utifrån foton som folk tagit. 

Vad har du för planer och drömmar för 2020 när det kommer till ditt jobb? 

Min ambition för 2020 är att skapa ännu fler, tilltalande motiv, som folk vill ha på sina väggar. Jag drömmer även om att mina illustrationer ska synas i andra sammanhang också. Min idébank är just nu ganska full så den behöver tömmas lite. Därför har jag bestämt att våga satsa och chansa än mer, detta år.

Vad inspirerar dig?

När det kommer till illustrationer och jobbet som illustratör inspireras jag på flera sätt. Jag har svårt att ge ett konkret svar för det är knappt att jag själv alltid vet hur inspirationen kommer till mig. Men oftast får jag inspiration från medier. Men även när jag släpper blicken från dator eller telefon och bara är ute och promenerar får jag mycket idéer. När jag ”pausar” hjärnan från alla intryck medier ger mig..

När det kommer till inredning inspireras jag just nu väldigt mycket av svenskt tenn. Rotting, mönster på textil och mycket växter är jag svag för.

När jag handlar möbler till hemmet känner jag så mycket mer glädje i att hitta en drömmig möbel på loppis eller second hand än något som är nyproducerat. De senaste åren har just loppisfynd blivit en stor passion för mig. Och att skapa ett hem med möbler som har en historia tycker jag är så intressant.

Hur har du tänkt när du inrett ditt hem?

I vårt nuvarande hem behövde vi köpa väldigt mycket möbler, för att vi sålde mycket innan vi flyttade från Tyskland. Nu bor vi på större yta nu än vad vi gjort tidigare och har behövt fylla fler ytor. Ambitionen har hela tiden varit att försöka hitta mycket på loppis och second hand. Dels för ekonmin skull men också att jag tycker det finns så mycket fint att hitta, som skapar ett mer personligt hem. Men jag vet samtidigt att det är lätt att tappa tråden och känslan man vill ha i hemmet, genom att gå på loppis och se mycket fint, och som samtidigt oftast är billigt. För min del har jag behövt backa lite och verkligen gå igenom i huvudet alla möbler och detaljer som ska stå i hemmet, när jag stått i butiken/på loppisen, så helheten funkar ihop. Och det är såklart ofta jag ser möbler som jag skulle vilja få in i hemmet, men som jag samtidigt vet inte passar bra med resterande, och då snällt fått låta dem stå kvar. Men av det jag valt att köpa har allt passat bra ihop. Jag tycker vi skapat ett hem som ger ett hemtrevligt, men personligt intryck och är väldigt glad för det.

Vilket är ditt bästa tips för att leva mer hållbart? 

Unyttja loppisar och second hand- butiker. Inte bara när det inhandlas till hemmet utan också när det ska köpas presenter och julklappar. Jag är även mycket för att fräscha upp gamla möbler. Bara genom ny färg eller ny klädsel kan det ju bli enorm skillnad. Det är oftast inte något större jobb som krävs för att man ska tycka att möbeln är värd att behålla om man från början tänkt att göra sig av med den. Samma sak när det kommer till kläder. Jag är mycket för att återbruka plagg! Av vuxenplagg kan man exempelvis sy fina barnplagg. Så ett tips är att våga vara mer kreativ.

Tack snälla Kajsa för att vi fick komma hem till dig med våra bebisar (som då bara var några få månader) och umgås. Vi ses snart igen!

Nyfiken på att veta mer om Kajsa? Kika på hennes hemsida här: Kajsa Visua och följ henne på Instagram här: @kajsavisual

Foto av Linda (Volang).

Psst. Klicka gärna på hjärtat här under om du tycker om inlägget. Det gör oss glada! 

32
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Vilken fantastiskt rolig idé, hoppas på fler roliga besök att läsa om! Kajsa gör magiska print, så kul att få “hälsa på henne”!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.