vintageskap1

En skåp-förälskelse

Förra helgen loppade jag min kanske vackraste möbel någonsin. Det är ett alldeles gudomligt gammalt skänkskåp från Danmark och är ifrån 1900-talets början. Förstå finheten på det!! Trärent och med en fantastiskt patina som bara en möbel som levt i flera årtionden kan ha. Det vackra skåpet sprang jag på i Atlingbo hos Ateljé Skogslyckan när jag och en vän åkte dit en snabb vända en söndag. Jag blev kär på studs men försökte förtycka och  glömma. Egentligen har jag länge letat efter just ett sådant här typ av skåp. Och det är ju just det som är grejen med loppis, att man aldrig riktigt vet vad och när man lyckas hitta det man söker. Men när det plötsligt stod det där mitt framför näsan på mig kunde jag bara inte låta bli att slå till. En dryg vecka senare så var det vårt!

Och kolla glaset! Hur vackert får det lov att vara? Jag tok-älskar det!

Men skall jag vara helt ärlig så var jag faktiskt lite tveksam över just glaset till en början. Jag tyckte att det gjorde att skåpet inte såg ut som det ”ska” eller som ”alla andra” skåp.

Men så tänkte jag ett varv till. Ville jag verkligen ha ett skåp som alla andra har? Sökte jag egentligen inte efter något unikt och eget? Något som passar mig? Och det kan mycket möjligt just vara ett skåp med ett småmönstrat glas. Inte sant?

Och vet ni, det har blivit precis samma sak med det mönstrade som med de små inristade stjärnorna på min tredelade spegel. Jag var tveksam först. Jag hade ju tänkt mig en spegel utan. Nu är det just den detaljen som jag älskar allra mest med den. Det är pricken över i:et. Den detaljer som gör den unik. Den som gör att den passar lite extra bra här hemma hos oss. Och kanske inte hos alla andra. 

Och sen är det ju trädgårdbuketterna just nu. Minst en bukett i varje hörn. Klart att finskåpet skall ha sitt! Luktärterna jag sådde i våras har inte riktigt velat här hemma i år, men jag tog med några och satte i en av blomlådorna som vi har utanför butiken. Och de blommar nu så himla fint att jag blev tvungen att plocka med några hem. Måste komma ihåg att spara några frön sen av denna vinröda sort med suddiga kanter. Så vacker ju!

Det vita vitrinskåpet från Ikea som vi tidigare haft i köket sålde jag på en köp och säljsida på Facebook. Så det får liv hemma hos någon annan nu. Och det danska gamla skänkskåpet med över hundra år på nacken lever vidare hemma hos oss. Det känns bra fint!

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Ida-Karolina

    VIlket vackert skåp!! Vilken dröm att få springa på ett sånt på loppis 🙂
    Jag tycker glaset är jättefint

    1. Linnea

      Ja visst är det magiskt! Numer är jag lyrisk över glaset, fattar inte att jag inte gillade det först. Nu är det just det som jag älskar allra mest. Så knäpp man är, haha!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.