Skalmedsalmbar

När diket är fullt med salmbär

Jag fyndade 4 st helt underbara skålar på loppis för ett tag sedan. De är bland det finaste jag sett och de blev mina för 10 kr styck! Den galna blom-tanten i mig är överlycklig över formen på dem och de passar perfekt både till frukost och dessert. Det har jag redan hunnit testa ? Är det någon av er som känner i gen dem? Vet varifrån de kommer? Det står nämligen inte ett skvatt under dem. Jag tänker utifall jag skulle behöva några till, haha…

Och nu gäller det att passa på. Vårt dike, som ligger mot en åker, är just nu överöst med salmbär! Herregud vilken lyx! Jag och Harry gick ut en lite sväng igår kväll och plockade snabbt en full skål. De är supergoda att ha i yoghurten om morgonen eller tillsammans med vanlig vaniljglass. Kanske borde jag göra lite egen salmbärssylt? Har ni några andra bra tips?

Salmbärsrankorna är dessutom väldigt vackra att plocka in och sätta i sensommarbuketterna. Som lite slingrig, grön utfyllnad. Det gör jag alltid om hösten. Kanon att ha det så nära tillhands.

Jag hämtade förresten ut ett Tradera-köp häromdagen. En jättefin vit lampskärm i glas! Men redan innan jag hunnit öppna paketet så hörde jag att den inte längre var hel. Lampskärmen var dåligt inpackad, låg där i spillror bland bara lite tidningspapper. Så himla trist! Det är den tråkiga biten med gamla grejer, det går ju inte bara att få en ny. Men en stor eloge till säljaren som i alla fall betalade tillbaka pengarna till mig. För det kändes riktigt trist att behöva betala för ingenting. För den söta lilla lampskärmen, som skulle hängt i mitt kök eller i min hall, är det tippen nästa för. Lite tragiskt ju!

 

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Britt-Marie

    Så söta skålar. Jag skulle frestas att tända ljus i dom en mörk kväll

    1. Linnea

      Ja visst är de! Det är en superbra idé, det passar de säkert alldeles utmärkt till. Det också!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.