johannamontell02

Månadens inspiratör – Johanna Montell

Jag tänkte introducera ett litet nytt koncept här på bloggen; nämligen månadens inspiratör!

Ni vet ju att mitt hjärta klappar lite extra för att tillverka saker och ting själv. Det är ju lite sånt jag helst av allt pysslar med. Jag älskar utmaningen att se om jag lyckas med mina projekt. Det är inte alltid det går vägen, men när det gör det så är det ändå något visst. Att göra något av ingenting är bland det bästa jag vet. Känslan att ge saker nytt liv, saker som kanske annars ansågs som skräp. Ni vet, någons skräp är någon annans skatt osv. Att återbruka. Och att slippa lägga ner en förmögenhet på inredning och känslan av att få utmana sig själv.

Så därför tänkte jag lyfta fram några fina människor som jag tycker kan det här med återbruk och DIYs. Sådana som inspirerar mig, som jag tänker kanske kan inspirera er minst lika mycket. Vad tror ni om det?

Vi kör en rivstart nu med en gång!

Som denna månades inspiratör vill jag för er presentera Johanna Montell som verkligen är ett återbruksgeni. Ni hittar henne på @johannamontell på Instagram och så bloggar hon HÄR. Hon brinner verkligen för det här med återbruk vilket verkligen syns, och det resulterar i så många fina saker! Ett av många exempel är dessa egna scrunchies. Nu har jag inte riktigt kommit dit, men när jag använder scunchies igen (utan att tänk på 80-talet när jag var liten) så skall jag definitivt sy mina egna. Det finns inga ursäkter för att inte göra det. Barnsligt enkelt och så fint!

Hon har också knåpat ihop en egen variant av den klassiska nätkupan/matparaplyet som håller alla flygfän ute. Ett lampskelett + lite spetstyg bara. En tripp på loppis och den är så gott som gjord.  Herregud, så enkelt och smart!

Och att göra sin egna tvålkopp utav ett gammalt udda tefat. Borra ett hål i det och sätta små möbeltassar så tvålen håller sig fräsch längre. Tvålkopps-utbudet ökade precis med ungefär 1000 nya alternativ!

Jag slänger in ett eget litet tips på den varianten, utifall att man inte har en kakel/porslinsborr. Köp istället ett metallfat på loppis och gör precis samma sak. Chansen är kanske större att du har tillgång till en metallborr. De faten är så fina och brukar finnas i mängder av olika varianter på loppisar.

Heja dig Johanna och tack för att du inspirerar! Jag ser verkligen fram emot flera grymma återbruksideér ifrån dig! ??

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Johanna

  <3 känner att min förkylning typ blev tusen gånger bättre av att läsa detta? Haha tack för glädje och fina ord en söndagkväll!!

  1. Linnea

   Så fint att höra att jag kunde göra din dag lite bättre ? Hade faktiskt skrivit iordning detta inlägg för väldigt längesedan, men nu passade det så bra att få ut. Kram! ?

 2. Linda

  Hurra vilket bra koncept. SÅ fint!

  1. Linnea

   Så roligt att du tycker det ? Johanna är verkligen väl värd att nämnas! ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.