grönaanna

33 år och en hel födelsedagshelg

Sommarens allra sista dag är min, alltså min födelsedag. 33 år har jag hunnit bli och jag tror nog att jag skulle kunna säga att jag är rätt tillfreds, både med siffran och livet just nu. Inte så dumt ändå. Jag försöker se inåt istället för utåt. Jag försöker bry mig mer om vad som egentligen är viktigt för mig och inte vad som i allmänhet anses viktigt. Det är inte alltid lätt att separera.

Och så försöker jag att inte vara så jäkla blyg. Om det är något jag tampats med genom åren så är det just min blyghet. Men jag vill gärna tro att jag blivit bättre med åren. Kanske har åldern gett mig mod. Även om jag har en bra bit kvar, så är jag tacksam för modet mina 33 år har gett mig, även om det bara sker gradvis. En dl per år eller så. Blir jag 90 år som min farmor fyllde häromdagen, ja jäklar vad modig jag kommer vara då! Då äntligen kanske jag kan strunta i att bry mig så himla mycket om vad andra tycker och tänker. Och bara göra det som faller mig in.

För 10 år sedan hade jag nog den största åldersnojan jag någonsin haft; att gå från 22 till 23. Jag antar att det var så många förväntningar och krav som jag satt på mig själv som hängde i luften då. Och att hitta meningen med livet och allt det där. Knäppt, verkligen. Även om jag var yngre, så skulle jag skulle faktiskt inte önska mig tillbaka till 23 igen. Det är mycket bättre att vara 33. Livet lär. Tänk om jag vetat det då!

Min födelsedag firade vi i helgen som gick. Jag fick både frukost och sång på sängen. Harry hade målat teckningar och Lilly hade gjort en egen pysselbok till mig. Det är det finaste av presenter man kan få tycker jag.

Där står ett två fläderbuskar, ett vanligt och ett blodfläder. Båda fick jag av maken i födelsedagspresent. Tanken är att ett eller kanske båda, skall få stå utanför växthuset i gruset. Kommer bli så fint!

Mot kvällen kom min familj och min bästa vän Sandra med sina barn. Vädret var så bussigt att vi kunde sitta ute och äta på altanen och sedan flytta in för att fika. Så brukar det verkligen inte vara på min födelsedag, mer höstlikt annars. Jag hade så trevligt att det inte blev ett enda kort taget under kvällen. Jag fick fina presenter; bland annat en Gröna Anna-karott och ett helt gäng Gröna Anna-tallrikar. Massa fina blommor och presentkort på ännu mer blommor. Perfekt till våren när växthuset skall fyllas med grönska!

Jag måste ju passa på att tipsa er om detta silverschampot här nedan. Världens bästa! Milkshake Silver shine schampoo, lägg det på minnet. Jag fick det i present av svärmor och svärfar ifjol och i år önskade jag mig ett likadant. Det är så himla bra! Jag har verkligen testat en hel del olika varianter utav silverschampon och detta är helt klart det bästa jag haft. Det tar bort det gula i håret och gör mitt hår alldeles rågblont. Som om jag varit en sväng hos frisören nästan. Och armbandet där fick jag utav Lilly. Det är ett av hennes armband som hon slagit in och gett bort till mig. Gulliga unge!

En gammal skolplansch fick jag av min bror och hans flickvän. Man hade rensat ut massor med gamla skolplanscher på skolan där min bror jobbar och han visste såklart att jag gillar sånt. Fint värre! Tänker att den kanske skall få flytta in i växthuset sen, när det fått lite mera tak och väggar än vad det har för tillfället.

På söndagen kom makens familj förbi och firade mig. Jag passade på att piffa lite i växthuset, trots att det som sagt varken har väggar eller tak. Jag var liksom tvungen att få se, få en liten provsmak på hur den kan bli. Och kolla! Jag har äntligen fått min hängmatta! Maken har gjutit ner en stolpe så att vi kunde hänga hängmattan i den och sen till det enda stora träd som finns på vår tomt. Hurra! Tänker att jag skall sätta någon slingrig växt vid stolpen, så att den blir lite trädliknande eller åtminstone full med grönska!

Strax efter det begav vi oss för helgens kalas nr 3. Barnkalas för en av Harrys vänner. Och där så var kalashelgen slut. Jag började den här veckan med lite semester, nu när butiken gått ner i öppettider. Himla skönt och efterlängtat efter att ha jobbat heela sommaren lång. Jag älskar att hösten ger lite andrum och tid för vila. Man får liksom en lite nytändning på livet och jag har en hel drös nya projekt jag vill sätta tänderna i. Kanske kan jag få lite tid och inspiration för pyssel och DIYs nu?! Hoppas det!

 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny