tulpanbukett01

Höstens tulpan-lista

Hösten är sannerligen på intågande även om den liksom kom lite av sig när sommarvärme svepte över ön alldeles nyligen. Men igår öste regnet ner hela dagen och påminde om att det faktiskt är september och höstmånad. 

Och det innebär hög tid för höstplanteringar! Jag vill ha några odlingslådor framför växthuset, ståendes i grusen. Jag hoppas vi hinner få ihop några lådor nu så snart som möjligt. Och planen är att hinna slänga ner ett gäng tulpanlökar i planteringslådorna. Så igår beställde jag en hel hopen vackra tulpanlökar från Lökar och knölar. Här kommer de jag valde;

Tulpan La Belle epoque 

Är redan en favorit känner jag! Hur vacker?!

Tulpan Black Parrot

Älskar de mörka, dramatiska tulpanerna. Och papegojtulpaner är verkligen något extra, jag lever ännu lite på buketten med papegojtulpaner jag unnade mig i våras. Tänk vilken lyx att få ha dessa i rabatten!

Tulpan Copper image 

Passar nog fint ihop med tulpanen La Belle Epoque.

Tulpan Apricot Pride

Så fint med aprikost och vitt ihop. Och fint att kombinera fluffiga pion-tulpaner med lite enklare.

Tulpan Exotic Emperor

Det finns såååå många vackra vita tulpaner! Men många av dem var redan slutslåda, såklart.

Tulpan Belicia

Kunde bara inte motstå dessa vita skönheter med alldeles fransiga, rosa kanter…

Japp, jag snöade in på fluffiga tulpaner, lite pion-lika. Ifjol köpte jag några påsar ”Lovely match” från Granngården och satte i rabatterna. De fluffiga tulpanerna som kom upp var så himla fina i våras! Så självklart skall jag köpa ett gäng sådana påsar också. Min absoluta favorit är den fluffiga, nästan svarta tulpanen ?

Nästa år skall jag vara ute i betydligt bättre tid med tulpanköp. Många vackra sorter var redan slut. Jag läste någonstans att en tulpanlök aldrig blommor två år i rad, (utan i så fall blommar från en sidolök) utan behöver vila ett år för att orka. Om det är så, så kan det ju vara en smart idé att peta ner några lökar såhär varje höst, så att man är garanterad lite tulpaner till nästa vår. 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny