miniblomlampa03

Uppiffning i hallen och ännu en DIY-lampa

 

Jag har härjat runt här hemma med penseln i högsta hugg de senaste två veckorna. Jag menar, jag har ju haft semester några dagar mitt i veckan och något måste en ju göra! Det är lite skönt att ta tag i projekt som man länge tänk på men inte riktigt kommit till skott med. Bland annat så har jag gett mig på att måla våra trista, vita innerdörrar.

Och ja, det tar ju lite tid. Först skall de slipas lite, kanske spacklas på vissa ställen. Sedan målar jag dem med ett lager häftgrund eftersom våra dörrar var lackade. Sedan skall det målas 2 gånger med färg. Och så är det torktid och så har ju varje dörr två sidor osv… Dörren in till barnens rum målade jag i samma kulör som pärlspontsväggen. Blev himla fint! Älskar den beige/grå färgen som i vissa ljus slår lite åt grönt. Färgen valde jag direkt ifrån NCS-kartan och den har NCS-koden S 2005 Y10R.

Häromdagen, mitt i målningsprojekt av skafferihyllor och lister fick jag en ny lampidé som jag såklart genast blev tvungen att testa. Och på morgonen efter hängde den där färdig i hallen. Ett projekt som utvecklades under tidens lopp, och det kanske är det allra bästa med kreativitet? Att liksom bara hänga med när nya idéer poppar upp under tiden man håller på. Det är nog det jag älskar allra mest med att vara i ett kreativt mood. Det och känslan av att man kan själv.

Jag har nämligen känt mig lite borttappad på senaste. Kreativiteten har varit som bortblåst och när den inte finns så känner jag inte riktigt igen mig själv. Men jag antar att mina många små målningsprojekt här hemma öppnade upp för annan kreativitet. Det känns väldigt skönt att ha den tillbaka.

Lampan är inspirerad av den allra första blomlampan jag gjorde, om ni minns? Den kan du se HÄR. Men denna blev så mycket finare, om jag får säga det själv.

Jag tror att den hamnar här i hallen. Som då har fått alldeles nya, fina lampor både i tak och i fönster. Fönsterlamporna bytte jag nämligen häromdagen till ett par fina i plåt som vi fått in till butiken. Rummet blev verkligen ett helt annat! Nu måste jag bara kapa av den långa sladden på blomlampan och röja stöket i hallen, så är där himla fint nu. 

Nu skall jag ta helg och försöka kurera mig från dunderförkylningen som jag plötsligt åkte på igår. Dagen idag har mest handlat om överlevnad på jobbet ? Tur att jag är ledig imorgon! Hoppas ni får en riktigt härlig helg!

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Amanda Persson

  Så himla fin!!
  Måste få fråga hur du har gjort denna underbara lampa?

  1. Linnea

   Tack snälla! Så roligt att du gillar den. Jag har en beskrivning på hur man gör en lite liknande lampa, sök på DIY: drömlampan här på bloggen så kommer det upp!

 2. Nina

  Underbar lampa! Vad har du fäst ”blombladen” i? Ser ut som någon träbit?

  I din andra beskrivning var det mässingrör om jag inte missminner mig, men detta såg enklare ut?❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.