vallmofrön

Trädgårdsdag och fröpåse-DIY.

 

Så äntligen anlände mina tulpanlökar! Rätt perfekt tajming, eftersom vi förra helgen grusade upp runt växthuset. Och rabatten jag grävde runt växthuset bara står väntar på att få sig lite lökar och jord. Runt rabatten och runt hela “grusplätten” valde vi att sätta en 3 mm tjock plåt som kant. Förhoppningsvis blir det svårare för gräset att vilja växa in över gruset och vid rabatten så delar den fint gruset och jorden. I rabatten sticker plåten upp lite, det blir fint när den blivit alldeles rostig, vilket faktiskt redan är påbörjat.

Efter en riktig långfrukost med hemgjorda rödbetsbröd (busenkla att sno ihop direkt på morgonen, receptet hittar du HÄR) och några vändor kortspel på förmiddagen så blir eftermiddagen en trädgårdsdag för min del. Jag behöver gräva upp dahlior som nu frusit sönder i frosten, gräva upp anemoner, plocka av alla tomater på tomatplantorna innan frosten tar dem och så plantera mina tulpanlökar. Wiiiiee! Tänk var spännande sen i vår när de börjar titta upp!

Jag skall också passa på att ta tillvara på fröer från trädgården. Tänker samla på mig rosenskära, luktärt (jag hade en sån magisk “suddig” vinröd variant i år!) Vallmo har jag redan plockat en del. Det känns bättre att lägga slantarna på nya sorter sen nästa år och inte samma som i år. Jag brukar samla mina fröer i små hemgjorda fröpåsar i byggpapp. Jag har skannat in min mall åt er HÄR. Den är bara att skriva ut, klippa ut och sen rita av på valfritt papper; tex byggpapp eller tidningspapper. Vik och klistra ihop och glöm inte att skriva vad du förvarar i påsen. Annars blir det spännande sen till våren, haha! Att jag nästa år kommer ha ett växthus att driva upp alla fröer i känns helt overkligt. Typ nyp-mig-i-armen-overkligt.

På Lovely Lifes blogg finns det jättebra tips på hur du plockar dina fröer och hur de skall torkas innan förvaring. Läs det inlägget HÄR.

 

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.