julstjärnaeldig

Vilken blir årets julstjärna?

Är det för tidigt att börja fundera på julstjärnor? Jag har i alla fall redan börjat gotta mig i tanken. För mig är nämligen just julstjärnor något alldeles visst. Myset och stämningen julstjärnorna bidrar med är svårt att få till med någon annan belysning. Eller kanske är det just det som är själva grejen; vägen till att förbereda inför jul. Pyssla, piffa och fixa. Som gör själva myset till något speciellt. Och när julstjärnorna kommer upp i fönstren så går liksom startskottet för myset. Nedräkningen till jul börjar på riktigt.

Vilken blir årets julstjärna tror ni? Det är ändå lite intressant att spekulera i tycker jag. De senaste året har det alltid varit just en man sett lite mer utav, tycker jag. Förra året kom denna i rotting från PR home och sågs lite överallt på Instagram.

Men efter att jag släppte min tutorial på att DIY:a sin alldeles egna SNÖBLOMMA-julstjärna så var det nog ändå den jag såg allra mest utan ifjol. Halva Instagram vek Snöblommor för brinnande livet och den andra halvan köpte den hos Watt och veke. Jag har hört talas om att den första laddningen av Snöblommorna redan har sålt slut hos dem i år. Önskar man en sådan får man nog snabba på. Annars får man vika sin egen, det går minst lika bra. 

Året innan skulle jag nog säga att det var den 3-dimesionella MORAVIA- stjärnan som syntes allra mest. 

I år har jag ramlat över bilder på julstjärnan ELDIG, från Watt och veke. Den har funnits något år, men nytt för i år är att den kommer i en större variant. Himla fin, både som liten och stor! Kanske årets julstjärna? Jag är lite småkär i den faktiskt. 

Men också deras nya OSLO som är en lite av en uppföljare på SNÖBLOMMAN. Ett annat utseende men i samma papperstyp. Superfin! Tar den SNÖBLOMMANS plats tror ni?

Dessa två lite mer klassiska julstjärnor från Bungalow tycker jag är himla fina. Vi hade den lilla i butiken ifjol. Jag har 3 st av dem hemma! ? Skenet de ger är jättehärligt och den påminner mig lite om hur julstjärnor såg ut förr tiden. 

Aprikost/mörkrosa är väl på tapeten mer nu än någonsin. Det är självklart att vi vill ha den färgen på pappersstjärna i jul! Kan är detta året vi sätter lite mer färg på våra julstjärnor? Hittas här.

Men egentligen, ni vet ju vad jag förespråkar helst? Såklart att knåpa ihop sin egen julstjärna! Charmen i det slår alla köpestjärnor i världen. Alldeles snart utlovar jag ett speciellt inlägg om just det; det stora julsjärne-DIY-inlägget. Det vill ni inte missa! ?

Och, kom ihåg att klicka på det lilla hjärtat här nedanför om ni gillar det ni läser. Det skulle göra mig så glad!

129
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Sofia

  I år måste det ske! Jag SKA vika en sån julstjärna ! Jag har tålamod jag kommer inte tröttna … efter halva ?

  1. Linnea

   Ja så roligt! Den är lite tålamodsprövande, men tar man lite i taget (och inte allt på en gång, då blir de sjukt drygt ?) så går det rätt bra. Börjar du nu så lär du vara klar till första advent! ? Lätt fixat för en proffspysslare som du ?

 2. Julia

  När kommer DIY-julstjärneinlägget? 😀 Så taggad!

  1. Linnea

   Åh så roligt att du är taggad! Det kommer alldeles snaaart! Skall bara försöka få till lite datortid ? Förhoppningvis inom de närmsta dagarna!

 3. Jaquline

  Så fint inlägg!! ? Jag är så sugen på flera av varianterna… kanske mest den i rotting ändå … hm vi får se vad det blir ?

  1. Linnea

   Åh tack! Så roligt att du gillar dem! Ja den är himla fin. Skall se om jag lyckas få ihop min i rotting. Rotting va ju lite pyssligare än papper visade de ju sig ? en halva kvar! Lycka till, du kommer klara det fint! ✊???

 4. Alicia Sivert

  Så glad jag är att ha hittat din snöblomma-tutorial och jag blir alldeles varm även av det här inlägget! Vad man längtar efter att få tända i fönster och adventsljusstakar nu alltså. Jag måste säga att jag, förutom suget att vika en egen stjärna/snöblomma och kärleken till gamla modeller i halm och strå, gillar att det finns så många sammetsbeklädda i år. Fint! Men den ovan i aprikos hade jag gärna haft framme året om. Vilket smycke!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.