julivaxthus01

Julen har flyttat in i växthuset

Äntligen är vårt växthus färdigt!

I början av det här året hade jag inte en susning om att en av mina och makens drömmar skulle komma att slå in under året. Det var nämligen inte särskilt planerat att vi skulle bygga växthus. Inte alls faktiskt. Vi hade pratat om det en lång tid, men det var egentligen inte mycket mer än så.

Ahhh, makens kalkstensmur! Finns det något vackrare?

Men så bara gjorde vi det. Eller ja, bara och bara, lite motigt har det ju varit emellanåt. HÄR och HÄR finns två inlägg mitt i bygget av växthuset, kanske kan vara roligt att läsa?

Jag är så glad att vi tog tag i saken och byggde oss ett växthus/orangeri som nu står där! Oj, vad det skall njutas av nästa sommar.  Och såklart odlas i. Jag har redan en jättelång lista på olika blommor som skall odlas ?

Färgen på julrosen?! Så underbar!
Äntligen är mitt älskade bord på plats! Älskar att det går att dra ut som ett dragspel, så att det kommer fram ytterligare 2 st ben. I vår får maken göra några illäggskivor till det. Det kan bli 2,6 m långt! Tänk vilka middagar med vänner och familj vi kan ha här ute!
Ljuskronan klädde jag med granris, ene, tuja och min favorit – lärk!
Torkade apelsiner som girlang – finns det nåt juligare?

Äntligen dags att inreda!

Nu har jag äntligen fått lite tid till att piffa därute. Dragit in mitt fina bord som jag köpte på loppis tidigt i våras. Dessutom har jag fått plocka fram alla andra fina saker jag hamstrat, allra helst från butiken. Och så har jag gått helt banans med granris och ene där inne. Det blir så vackert att plocka in ute inne. Fast lite extra på ett sådant här ställe, där gränsen till ute är ännu lite mer diffus.

Klart växthuset skall ha en alldeles egen DIY-julstjärna! Den har legat klar i några veckor och väääntat.

Maken har inte fått sett växthuset i sin juleskrud ännu. När han åker på morgonen så är det ännu mörkt och när han kommer hem har det hunnit bli mörkt igen. Men på lördag skall han få se. Då blir det glögg och pepparkakor där ute, till Harrys förtjusning. Tänk så mysigt att vi nu har ett växthus att ha adventsfika i! Nyp mig i armen. Det är verkligen en dröm som blivit sann!

19
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Vilken dröm, kan se det framför mig i sommar med all prunkande grönska. Kommer bli ännu vackrare då! Hurra för drömmar som går i uppfyllelse. <3
    Kram/ Josefin, wild_floral_stories

    1. Tack snälla du ? Ja det är ju ren och skär magi när det sker ???

  2. Åh vad fint och sparsmakat vackert! Jag drömmer också om ett växthus men först måste jag ha den där sommarstugan…

    1. Tack snälla ? Det är fint att drömma och längta. Helt plötsligt står man där en dag ?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny