Amaryllisen är så fin just nu!

Årets adventsljusstake och lussebak

Så var årets lussebak avklarat! Jag brukar vara i god tid med lussebaket, helst före första advent. Men i år är det inget som riktigt går rätt till här hemma. Jag hinner ingenting! Att få ordning och ens börja pynta känns som att bestiga Mount Everest i år. Jag känner mig mest trött och stressad.

Men jag gör så gott jag kan. Lilly tycker att vi har det för o-juligt här hemma och visst kan jag hålla med henne. Men det får helt enkelt komma lite pö om pö i år. Och så tror jag mest att hon syftar på belysning ute. Om hon fick bestämma så skulle hon klä in hela huset i färgade lampor ? Well, det kommer inte hända..

Årets adventsljusstake

Det är kanske inte är hela världen att huset inte är tipptopp julefint till första advent ändå? Eller andra advent för den delen. Till Lucia har vi nu åtminstone både lussebullar och pepparkakor att mumsa på. Adventsljusstaken fick jag i ordning i tid i alla fall. Den har jag inspirerats av bästa Nika (Skillad Florals) har gjort en liknande för en massa år sedan. Sedan jag dök på den så har jag snott ihop en egen variant av den de senaste åren. Så enkel och så fin! I år lade jag lite torkade apelsinklyftor bland det gröna.

Och hur häftigt är det inte att jag nu fått träffa min adventsstake-idol? Och dessutom numer bloggar på samma ställe som hon. Livet bjuder på så mycket som en aldrig kan förutse. Det är häftigt! Jag är så glad att jag fått lära känna henne! 

Amaryllisen är så fin just nu!

Instagram svämmar över utav vackra amaryllisar på snitt just nu och jag ville inte vara sämre. Men med 8 mil till närmsta blombutik så fick det bli en “vanlig” röd amaryllis ifrån ICA. Men jag tänker att traditionsenligt rött kanske är tillbaka lite nu ändå?

Jag rullade bullarna och Harry satte russin i, teamwork!

Apropå lussebak; jag brukar alltid lägga mina russin i blöt några timmar innan baket, i år låg de över natten. Då snor inte russinen åt sig all vätska ifrån lussebullen, vilket annars kan göra lussebullen torr. Jag tycker det funkar!

Harry och jag började vårt lussebak tidigt igår och var klara med till lunch. Vi lyssnade på julmusik och lät änglaspelet plinga tills det brann ner två gånger. Efter att vi hade plockat i ordning efter baket la vi oss på soffan och såg en film som vi båda somnade till. Puh! Det är jobbigt att baka! Men kolla vilken hög vi fick ihop.

 

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Haha! Älskar att jag är en adventsljusstake-idol! Ska börja kalla mig det tror jag… Så glad att jag fått lära känna dig också fina Linnéa!

    1. Om du bara visste vilken idol du är Nika, på så många plan! ? Men det var via adventsljusstaken som jag hittade dig ???

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny