nyarsdukning05

Dukning och DIY till nyår

 

God fortsättning!

Hoppas ni har haft en riktigt härlig jul! Vår julafton var både mysig och fin och firades med familjen. Dagarna efter har vi verkligen bara slappat. Frossat i julgodis, sett julfilmer, pusslat och lekt med barnens julklappar. Mellandagarna är kanske de allra bästa dagarna på hela året kan jag tycka. Så slapp!

Jag har min sista lediga dag idag, sedan hoppar jag in och jobbar mitt pass i butiken. Nyår skall vi fira hemma hos vänner i år, det kommer bli mysigt! Vi brukar oftast fira här hemma hos oss. Det är också kul, eftersom jag framförallt älskar att få duka fint! I år blir det inget av den varan, men jag har samlat på mig en lite dukningsinspiration och pysseltips från kommande år till er inför nyår ?

Gamla mässningsljusstakar är fina att placera ut på bordets mitt. Jag satte extra långa ljus i mina, så att de kunde brinna natten lång!
Placeringskorten gjorde jag utav gamla vinkorkar. Passar sig för nyår, inte sant?

PASSA PÅ ATT DUKA FINT TILL NYÅR

Förra årets dukning här hemma gick i grönt vitt och guld. Visst känns det lite nyår ändå? Jag har en hel låda med nyårspyssel som jag sparar år från år. Perfekt att plocka fram till dukningen! Däribland mina stjärnor som jag placerar ut på bordet. De är busenkla att göra och de har säkert hängt med i 5 år nu. Du klipper ut en stjärna i ett vackert papper (jag har använt matt guld-kartong som jag hittat hos min lokala pappershandlare, säljs i 50×70 ark)  och sedan bigar du (dra med falsben och linjal) mellan spetsen på stjärnan och viken på andra sidan mitt emot. Sedan viker man linjerna och trycker ihop dem, så blir det en vacker lite tredimensionell stjärna. Urfin att ha som dekoration på nyårsbordet!

Här ser ni de enkla, vikta stjärnorna utlagda lite här och var vid dukningen.

Mina söta Moravia-stjärnor gjorde jag för 2 år sedan. De har såklart fått agera rekvisita på nyårsbordet. Läs med om dem HÄR.

Grönt, vitt och guld. En perfekt nyårs-kombination om ni frågar mig!

Varför inte göra en girlang med valfri text och hänga upp? Skriv ut bokstäver som du tänker använda i en fin font och klipp ut dessa. Måla av på ett fint papper du gillar och klipp ut igen. Gör hål i dessa med en håltång och träd ett snöre igenom. Vips så har du en fin girlang att hänga upp! Se mer HÄR.

Dukningen för två år sedan var lite lik den ifjol. Men då gjorde jag bland annat egna placeringskort utav kartong, griffelfärg och tandpetare. Dessa satte jag i en enkel aptitretare; en Ferrero Rocher-godis.

Linneservetterna knöts med ett grönt sammetsband och en liten söt bjällra från Panduro sattes fast vid varje servett ihop med en liten tag med texten “Ring in the New year” Läs mer och få mall till tagsen HÄR. 

Egna drinkpinnar är inte svåra att sno ihop. Läs mer om dessa HÄR.
Att fylla en vacker såskanna med lyxigt godis ger nyårskänsla.

Se fler av mina nyårs DIYs

En hel drös andra enkla och fina nyårspyssel hittar du i det här inlägget. Och HÄR hittar du fler bilder på min dukning från ifjol. Ifjol snodde jag dessuotm även ihop några fina konfetti-kanoner till barnen. De är busenkla och HÄR kan du läsa om hur du gör dem.

Hoppas ni hittade lite inspiration och att ni nu får en riktigt härlig nyår kära ni!

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.