Ernsformex02

Fyra trender och inspiration från Formex.

 

Så var jag hemma igen efter några dagars tur till Formex. Jag la mig (som vanligt) i feber precis dagarna innan, så jag var (som vanligt) nervös över att ens lyckas komma iväg. Men iväg kom jag och det hela har gått bra trots allt. Men mot slutet var jag riktigt trött i både kropp och knopp och lämnade då min kära kollega Sandra kvar för att göra det sista, medan jag själv for hemåt. Låt oss konstatera att Formex inte är det ultimata stället att vara lite halvhängig på. Här kommer ett gäng mobilbilder från Formex-mässan. Hoppas ni står ut?

Första dagen tog vi ett varv för att kolla runt. Både hos våra leverantörer och efter potentiella nya. En hel del av våra befintliga leverantörer fanns inte på plats visade det sig och vi blev lite besvikna.

Vissa montrar är favoriter att gå förbi. Fondaco är en sådan! Där kan man lita på att det är fint, alltid.
En kommande trend? Hos Fondaco hittade vi stolar som man klätt in i tyg. Knasigt men lite kul, visst?

Andra dagen flödade inspirationen! Vi kom när mässan öppnade och gick inte förens den skulle stänga. Dessutom unnade vi oss att gå på föreläsning, något vi egentligen aldrig brukar ta oss tid med. Vi lyssnade på Sofia Wood och Elsa Billgren när de pratade om Hållbar inredning. Superintressant och sannerligen inspirerande!

Naturens former är inspiration hos Paradisverkstaden.

Jugend.

Sofia och Elsa pratade om fyra trender vi kommer se mer utav under 2020; Hantverk, Estrid Ericson, Jugend och Svenska material. Jag gissar på att de har ungefär alla rätt! Jugend blir ju spännande att se mer utav tycker jag, det är en stilepok jag själv gillar. Har vi inte redan börjat gilla en hel del Jugend-inspirerade inredningsprylar? Porslinsfat i form av slingriga växter, naturliga former och krukor som pryds med vinbärsrankor.

Vacker keramik hos Kajsa Cramer.
Vackra skålar med hanverkskänsla från Olsson & Jensen

Hantverk; det operfekta.

Visst är det en trend, hela Fomex kryllade utav duktiga hantverkare, men också av massproducerade grejer som är tillverkade så att de skall se ut som om de vore ett hantverk. Lite vingliga i kanten, orunda, bubbliga; operfekt och personligt. Är det nu vi äntligen börjar uppskatta våra kära hantverkare på riktigt? Åh jag hoppas det, lite extra kanske eftersom jag själv är just en tvättäkta hantverkare.

Estrid Ericson.

Sofia och Elsa talade också om Estrid Ericson, Svenskt tenns grundare. En riktigt inspirerande kvinna som levde för sitt arbete. Hon hade sin bostad på övre plan i huset, kontoret på mellersta plan och butiken längst ner. Enligt henne så skall vi omge oss utav saker vi verkligen gillar. Lite samma tänk som ligger bakom KonMari-vågen som sköljde över oss för en tid sedan. Att varje sak vi äger skall “Sparkes joy” och gör det inte det skall det sorteras bort. En fin tanke som jag verkligen skall ta med mig nu under 2020.

Magiska vallmo syntes lite över allt i montrarna.

Svenska material.

Vi tittar närmare på de material vi har i skog och mark nära tillhands. Det är galet ohållbart att skeppa material långväga som vi gör, vilket vi kanske äntligen börjar förstå? Vår skog är bland annat fylld med furu och är det nu den får upprättelse? Kanske inte i sin allra gulaste form, men ommålat eller betsat. Alla mängder furusaker som ligger ratade på loppisarna blir kanske sommarens nästa skatt? Jag har redan påbörjat anamma den trenden, med mitt gamla furuskåp jag fixade innan jul.

Trender på Formex

Att döma utav själva Formex-mässan så tycker jag att det definitivt är torkade blommor och höstens nyanser som dröjer sig kvar som en stark trend. Och de går ju lite hand i hand med varandra. Brända toner och torkade blommor. När vi gick förbi Ernsts monter blev jag plötsligt väldigt sugen på bränd orange. Förstår ni varför?

Kärade ner mig i kulören på lilla “bordet” här. Aprikos? Orange? Brun? Beige? Allt i ett.

Livsjournalen.

Och självklart gick vi förbi min bloggkollega Emma och Maria, som tillsammans har skapat den magiska kalendern “Livsjournalen”. Deras monter var så fin! De hade verkligen lyckats fånga Livsjournalens själ i de vackra sakerna de placerat i montern.

Förmodligen det ljuvligaste spegelbordet jag sett.

En monter som vi alltid måste gå förbi och som är som balsam för själen såhär års; Mr Plant. Blommorna är visserligen konstgjorda men oj så magiskt det är att strosa runt där. Man blir alldles lycklig och inspirations-boostad!

Vi gick även förbi Mrs Mighettos magiska värld och drömde oss bort till sagornas land en stund.

Vad är det med mig och gröna skåp? Hade gärna kånkat hem denna pjäs från Olsson & Jensen.

Eller kanske det här fina lilla skåpet? Det fanns så många vackra skåp, alla slutsålda innan vi ens hann dit och det var dag 1. Haha! Vintage och unika grejer är sannerligen attraktivt.

Återigen såg vi mängder av vackra blomsterkreationer, gärna som lampor/takdekorationer. Jag älskade denna hos Ib Laursen.

Sista dagen beslöt vi oss för att beställa de vackraste terrakottakrukorna med patina! Färdiga att njutas av bara sådär direkt. Jag längtar efter att de skall anlända i butiken tillsammans med allt annat fint vi beställt. Efter dessa dagar kände jag faktiskt att jag äntligen fick lite inspiration igen, efter en rejäl och djup dipp på senaste. Först på listan blir att städa ut julen här hemma, bättre sent än aldrig!

 

 

 

 

 

 

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.