Blomlampadiy02

En blomlampa i varje vrå


Äntligen helg! Jag jobbar dock en stund i butiken idag och maken for iväg lagom vi andra kom upp. Han skulle hjälpa min morfar med husbygge.  Jag bara måste kika in här och visa er mitt senaste DIY innan jag drar iväg. Jag kanske är tjatig, men jag har lite svårt att sluta älska mina blomlampor! Minns ni den här jag gjorde förra våren? Och den HÄR? Det är svårt att inte fylla hela huset med dem. Ja, snart hittar man en liten blomlampa i varenda liten vrå här hemma, haha 🙈

Loppad golvlampa

I höstas hittade jag en sådan fin golvlampa på loppis för 40 kr. Tyget som satt på lampskärmen var dock inte det roligaste och jag bestämde mig för att sy ett nytt. Men eftersom jag inte riktigt visste var lampan skulle hamna, så hade jag svårt att bestämma mig för vilket tyg jag skulle välja till lampskärmen. Lampan hamnade istället i ett hörn i gästrummet och projektet blev lite bortglömt.

Men så häromdagen kom snilleblixten. Helt plötsligt kändes det uppenbart att den fina träfoten inte skulle få någon ny lampskärm, den skulle såklart förvandlas till en blomlampa!

Det lilla dragsnöret som tänder lampan fick en mörk träkula som jag hittade i mina gömmor istället för den gulnade plastgrejen som satt där innan.

Jag borrade helt enkelt åtta små hål i min lampfot (som är i trä) där jag kunde fästa mina handgjorda rottingblad. Svårare än så var det inte. Den svarta lampsockeln utmärkte sig lite för mycket, så den fick bli spraymålad och så fick jag byta den gamla elkontakten på lampsladden. Beskrivning på hur man gör själva bladen hittas i det här inlägget.

Vad säger ni om min nya variant på blomlampa? En blomgolvlampa. Fin eller hur? Jag älskar att den fina lampfoten kommer fram lite mer än vad den gjorde när den hade en stor skärm över sig. Den är ju vacker! Dessutom ger den ett magiskt sken när den är lyser, precis som de andra blomlamporna. Jag har dock fortfarande ingen aning var denna kommer att hamna, men nu passar den garanterat in oavsett i vilket rum den än hamnar i här hemma.

 

Klicka gärna på det lilla hjärtat här nedan om du gillar inlägget 🙏🏻

92
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Pernilla

    Hej! Försöker också hitta beskrivningen på hur du gjort bladen på blomlanpan men som tidigare kommenterat så hittas inte sidan från din förra blogg, det står ”sidan hittas inte, september 6, 2020”.. Hittar ej heller om jag söker på bloggen.. skulle såå gärna pyssla ihop en liknande lampa, så fin! Mvh Pernilla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.