garden_inspo02

Lite trädgårds-dagdrömmar

Här har vädret verkligen varit på topp på senaste och jag är nästan helt slut av allt solljus! Man är ju lite ovan med så mycket sol och frisk luft. Igår var vi ute hela dagen, rensade trädgårdsland, skrubbade altanen och åkte ut på utflykt där vi grillade korv till lunch. Utflykten slutade med att båda barnen ramlade i gegga så att det blev hemfärd i bara underkläderna, haha!

Så fint att jag smäller av! Trädgårdsinspirationen från Pinterest tar liksom aldrig slut. Just nu kan jag scrolla precis hur länge som helst…

Ett oskrivet blad

Här hemma dagdrömmer jag om trädgård från morgon till kväll just nu. Jag tycker verkligen att det är så roligt, men också så väldigt svårt. För det tar tid och en kan inte se resultatet fören någon månad, eller i vissa fall år, senare. I år har vi satt en halv ny syrenhäck då vår dog lagom den kommit upp i bra höjd. Det är ju just sådant som är lite tråkigt med trädgård; om något går fel så tar det kanske år att börja om. Vår syrenhäck som dog hade nog sisådär 7-8 år på nacken, vi satte den precis när vi flyttade in. Den hade precis blivit lagom hög och så gick den och dog. Nu kommer vi få vänta lika länge till innan den nått rimlig höjd igen.

Vår trädgård är en gammal åkermark och var därmed ett helt oskrivet blad innan vi byggde vårt hus här. Tom och platt. Men vi jobbar på det. Vi är inga trädgårdsexperter jag och maken, men gör så gott vi kan. Turligt nog tycker vi att det är roligt att peta i trädgården båda två. Och varje år blir det något nytt som flyttar in i vår trädgård och vi lär oss massa nya saker.

En grusig pinterest-bild, men ser ni de magiska rosenbågarna? PRECIS så vill jag ha det.

Drömmar om en rosenbåge

I helgen har jag och maken varit och hämtat armeringsnät som skall komma att bli en rosenbåge vid ingången till grusplätten utanför växthuset. Nu skall här ”bara” grävas grusgång så småningom och planteras en ros. Jag tänker mig kanske en ljust rosa eller en aprikos honungsros? Och kanske luktärt från andra sidan. Har en hel del luktärt på gång i sådderna!

Kanske ett tak av bambu/vass till pergolan för att få lite skugga? Jag är bara lite fundersam om det verkligen skulle klara stormarna här vid vid havet…

Pergolan

Vår altan med pergola ligger i söderläge och är gassande varm om somrarna. Länge har jag drömt om ett grönt tak som skuggar de varmaste dagarna vid vår pergola. Men det TAR SÅN TID. Kaprifolen är där uppe och nosar varje år och klätterrosen “New dawn” har äntligen kommit upp till pergolan. Humlen hann precis upp till pergolan innan det var höst ifjol och silverregnet verkar inte alls trivas… Ja ni hör ju att jag har försökt gardera mig med alla möjliga olika sorters slingriga växter för att få till det gröna taket. Jag har såklart funderat på tyg och kanske får jag till det i år. Men annars var ju vass/bambu ett fint alternativ som här. Men som sagt, kommer det hålla i blåsten…?

Istället för en hängmatta eller hammock kanske? Jag faller för allt med grönt slingrigt tak. Det blir liksom lite ”trolltyg i tomteskogen” av det. Älskar’t!

En dröm

Dessutom har en liten dröm jag länge burit på blivit verklighet i helgen. Vi har blivit med hängmatta! Eftersom vår tomt är ny så finns här inga stora träd, förutom en stor lönn som står i dikeskanten bakom växthuset. När vi planerade för grusning runt växthuset så var jag snabb med att be maken gjuta ner en stolpe lite snett mot lönnen. Just så att vi skulle kunna hänga en hängmatta mellan dem båda. Och i lördags åkte den upp! I sommar hittar ni mig i skuggan av den stora lönnen, lätt gungandes i min hängmatta med en vy ut över åkern bakom oss. Jag tror det kommer vara magiskt! Jag skall visa er så fort lönnen blivit lite grön! 🍃

Nu skall jag springa ut i växthuset för vattning och nattning av dahlior. Sen väntar nattning av de små och disk av dagens loppisfynd. Mer om dem en annan dag! 💚

 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.