barnrum01

Ett flickrum fullt av loppisfynd och DIYs.

I samarbete med Beckers

För en tid sedan bestämde Lilly sig för att flytta ifrån lillebror. Barnen har delat rum i alla år, eftersom det rummet är så stort och ingen av barnen har velat sova själva. Men nu var det tydligen dags för vår lilla men ändå stora tjej att få ett eget space. Hon valde att flytta in i det lilla rummet, aka gästrummet. Förmodligen för att det är det enda rum i huset som har en tv (bortsett från vardagsrummet då) haha! För någon vecka sedan satte jag tänderna i projektet och det har tagit sin lilla tid. Nu börjar faktiskt båda rummen ordna upp sig någorlunda. Jag tänkte ni idag skulle få ta en liten kik in i Lillys rum, som blev ett riktigt flickrum för en stor liten flicka.

Ett loppisfyndat sminkbord

Det hela började för några veckor sedan då vi dök på ett gammalt slitet teakbord på loppis. Jag antar att det kan ha varit ett gammalt sminkbord, eftersom det har ett lock man kan öppna och fack däri att lägga pryttlar i.

För en hundring blev det vårt och jag och Lilly åkte hem och kollade färgkartor, hon hade bestämt att hon ville måla det. Och det hade nog varit svårt att få teaken fin igen på bordet, eftersom det hade djupa repor och mörkar ringar överallt på skivan. Den lilla lådan var spräckt i fronten och förmodligen hade det haft ett läderhandtag på något vis. Det var i alla fall nästan helt borta. Så ett nytt handtag var också ett måste.

Små små loppisfynd. Visst är det ändå lite ”Alice i Underlandet” över detta gamla fickur? Allra helst tillsammans med kaninen! Helt omedvetet faktiskt, men Lilly och jag älskar den filmen så det kan ju inte vara mer än passande.

Tips för att måla teak

Jag fick rekommendationen ifrån Beckers och min färghandlare att först tvätta av skrivbordet ordentligt med målartvätt. INNAN slipning. Eftersom teak är ett rätt fett material så ville vi inte att det skulle ”blöda igenom” färgen. Slipar man innan så kan man trycka ner fettet bordet och det kan komma blöda igenom. Så, målartvätt först, sen en ordentlig slipning. Och sen torka av dammet,  innan målning.

Den lilla kaninen är ett loppisfynd för en tia. En kruka är det nog egentligen, men den passar fint att hålla koll på penslar och pennor i en liten tjejs rum. Lilly fick välja om hon ville ha den som den var, vit med blå rosett runt halsen eller om jag skulle måla den. Hon ville ha den målad, så jag drog några lager beige kalkfärg på den och nu passar den ju precis överallt.

Lilly och jag valde att måla hennes skrivbord med Beckers Mood i glans 5 i kulören ”Rooibios”. Det kan vara den mest perfekta brända rosa kulör jag sett! Och Lilly älskade den. Hon hjälpte minsann till att måla. Handtaget hittade min pappa i sina gömmor och det passade ju perfekt på den lilla lådan.

Kombinera rosa med rosa

När vi målat bordet utanpå så kom vi på att vi kanske även skulle måla det inuti. Där luktade det lite gammal tant-parfym ni vet, så vi tänkte att vi kanske kunde måla bort det. Lilly kom då på att vi kunde måla de små facken i en annan lite ljusare kulör, så valet föll på kulören ”Anemon”, som går lite hand i hand med ”Roobios” men är betydligt ljusare. Facken blev jättefina och är numer fyllda med smink som hon ärvt av min lillasyster, nagellack och hårrosetter. Lilly är en liten tjej som börjar bli stor, det ä bara att inse. Även om hon såklart inte får sminka sig mer än här hemma, så tror jag ändå att känslan av att nu ha ett alldeles eget bord som är just till smink och smycken är något visst. Visst kan man liksom minnas den känslan själv? 

När man lyfter på locket på sminkbordet är där flera fack som rymmer alla Lillys smycken och hårrosetter m.m

Båda barnens rum består mestadels av loppisfynd. Som den fina sänglampan över Lillys säng, den köpte jag för länge sedan på Röda korset men har inte riktigt har hittat någon plats till. För ens nu då!

Loppade gamla bronsramar har jag massor utav. Jag kan inte låta bli! De är fyllda med söta prints ifrån Mrs Mighetto.

Lilly fick också världens minsta sängbord i form av en knopplist med en enkel hylla ovanpå. Den snickrade maken snabbt ihop utav spillvirke och rundstav och jag målade den i samma kulör som sminkbordet. Den rymmer det viktigaste; ett glas vatten, lite böcker och en vas med årets första rosenskäror. Dessutom har hon nära till både skrivbord och fönsterbräda ifrån sängen, så ett sängbord kändes liksom lite tårta på tårta.

Nu återstår det bara att få upp några fina posters på ena väggen och att hitta en härlig, gärna fluffig matta att ha här inne. Harrys bilmatta som tidigare låg här passar ju inte längre. Har ni något tips på matta som känns lite stor-tjej-flickrum?

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.