DIY_midsommarkrans06

Binda en midsommarkrans

Midsommar kommer lika snabbt vartenda år, tycker ni inte? Man längtar och längtar i vad som känns som en evighet där i mars-april men sedan kommer solen, värmen och grönskan och tiden tycks då liksom snurra på dubbelt så fort. Och vips så står man här mitt i midsommarveckan!

Jag och Sandra har öppnat butiken för fullt nu och i och med att vi trots allt numer får lov att resa i landet igen så har vi beställt hem en hel hopen grejer, något vi har varit rätt försiktiga med nu i Corona-tider. Men nu har det bokstavligen ramlat in grejer varenda dag, så vi har fått jobba hårt med att packa upp i butiken och än är det massor kvar. Det är hur kul som helst men också väldigt energikrävande. Så numer blir det inte många knop gjorda här hemma mer än; äta, sova och jobba ungefär. Så lite hoppas jag att tempot lugnar sig snart.

Midsommartradition

Ja, till midsommar hoppas, hoppas jag att jag skall ha lite energi till övers. Få lite midsommarfint här hemma, vilket känns rätt långt bort just idag om jag skall vara ärlig. Och så vill jag binda en midsommarkrans till Lilly, det är ju tradition numer.

Fjolårets midsommarkrans satt så fint på min lilla flicka, den blåa blåklinten som jag hittade vid dikeskanten matchade klänningen hennes så fint.

Att sno ihop en vacker blomsterkrans behöver inte vara komplicerat. Jag har gjort en stomme utav ståltråd som jag virat i med grön blomstertejp, som man hittar bland annat HÄR. Längst ut på stommen har jag gjort en ögla utav ståltråden och bundit fast en bit spetsband på båda sidorna. På så sätt gör det inget om hennes lilla huvud har växt från år till år. Man knyter bara kransen med bandet i nacken. Tro’t eller ej, Lillys kransstomme är i år inne på sitt femte år i år.

Tips på hur du binder en midsommarkrans:

När jag gör en midsommarkrans så börjar jag med att göra små söta buketter av olika blommor som jag virar ihop med lite grön ståltråd.

När jag har ett fint gäng små buketter börjar jag fästa dem på själva kransstommen.

Jag börjar klä kransstommen ifrån ena änden och jobbar mig fram till den andra änden. Jag virar helt enkelt fast de små buketterna med grön ståltråd.

Den sista lilla buketten sätter jag åt andra hållet, så att inga tråkiga blomändar syns utåt, utan hamnar inuti de andra blommorna. Sedan är den klar!

Förvaring

Jag brukar göra mina kransar kvällen innan midsommarafton. När jag knutit klart kransen sprayar jag den med lite vatten och lägger den i en stor plastpåse och så in i kylen. Då håller den sig fräsch och fin till midsommarfirandet dagen efter.

Det här är Lillys krans för två år sedan. Den bestod av smultronschersmin, rosor från vår röda Flammentanz-ros, ljusrosa rosor från Aspirin-rosen och några ljust lila blommor från den stora fjärlilsbusken i vår trädgård. Bara massa blommor från trädgården helt enkelt!

I år är det betydligt sämre med blommor i trädgården. Som ni kanske minns så var sommaren 2018 otroligt varm, och blommorna rekordtidiga. I år har varken rosor, fjärilsbuske eller smultronscherminen slagit ut än här hemma. Jag får nog gå på blomjakt i diket i år om jag skall lyckas få ihop en midsommarkrans till Lilly.

Midsommar 2018, var regnig till en början men solen tittade ändå fram lagom till det sedvanliga firandet på campingen i byn. I år lär det ju inte bli något sådant offentligt firande tyvärr..

 

Glad midsommar kära ni! Jag hoppas ni får till både krans och sju sorters blommor under kudden. Sill, potatis och mängder med härligt häng med vänner. Ja och så sol förstås! Eller egentligen det som ni tycker gör midsommar till just midsommar helt enkelt ✨

Och jag blir som vanligt superglad om ni vill trycka på det lilla hjärtat här nedanför 💚

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.