Skap_DIY011

DIY: att förvandla ett loppat gammalt väggskåp

 

Det senaste året har jag försökt spana efter ett fint väggskåp att ha på väggen i vardagsrummet. Ett fint, litet skåp att fylla med alla udda små likörglas jag fyndat genom åren. De är för fina för att gömmas i ett vanligt skåp. Men de där drömmiga väggskåpen är inte lätta att dyka på vill jag lova. För där har jag verkligen gått bet, inget drömmigt väggskåp så långt ögat når, trots en hel del loppisturer den här sommaren.

I våras under en loppisrunda dök jag på ett litet furuskåp. Avlångt, fast på fel håll om ni förstår. Inte särskilt vackert, men lite i brist på andra alternativ så köpte jag det för en hundring. Ett lite “ifall-jag-inte-dyker-på-något-bättre-i-sommar”-projekt.

FÖRE. Det lilla skåpet före det att jag och maken satte tänderna i det.

Och nej, jag dök inte på något bättre under sommaren. Det faktum att skåpet var avlångt på bredden gjorde att det kändes lite svårplacerat här hemma. Så jag bad maken att såga det mitt itu och göra två små skåp av det istället. Det kändes mycket enklare att placera ett litet skåp någonstans än ett brett skåp. Och så bad jag snällt om att få krönlister på båda skåpens topp. Jag tycker det gör så mycket, det ger dem en betydligt gedignare karaktär och känsla. Snäll som han är, min snickare så gjorde han just det utav spillister som vi redan hade. Jag tyckte dessutom att bakstycket på skåpen var lite trista men det gick tyvärr inte byta ut. Men så jag hittade några gamla, slitna pärlspontsbrädor som jag och maken sågade till och limmade fast över den befintliga baksidan. Och vips så fick skåpen pärlspont inuti också.

Ett litet bonusskåp

Eftersom vi delade på skåpet så fick jag nu två skåp. Det lilla bonusskåpet jag på så vis fick hamnade i badrummet. Det valde jag att måla i kulören “GROTTA” ifrån Beckers och är samma färg som jag häromåret målade om alla våra badrumsmöbler i. Det är verkligen en favoritkulör för mig, så mjuk och härlig. Dessutom så fick skåpet ett nytt beslag i antik mässing och en nyckel, den just for show.

Nyckeln blev verkligen en fin detalj, även om den bara är för syns skull.

På väggen i vardagsrummet

Det andra skåpet hamnade i vardagsrummet och det valde jag att betsa med min favoritbets “MYR”, också den ifrån Beckers. Den betsen har vi prick överallt här hemma. Det finns nog en trädetalj i varje rum som är betsad med den. Jag brukar dra på 2-3 lager för att få den lite mörkare. Det här skåpet fick en nyckelskylt och en nyckel i mässing som beslag. Nu har äntligen skåpet också kommit upp på väggen och jag har fått fyllt det med både vackra små likörglas och blombukett. En riktig lyx!

Alla mina små loppade glas har äntligen fått ett eget skåp i vardagsrummet.

Totalt så har de små skåpen kostat mig 300 kronor. 100 kronor för själva skåpet (50 kr/per skåp alltså) och så har jag köpt beslag/nycklar för 200 kronor totalt. Allt annat fanns redan hemma; spillvirke och överbliven färg. 150 kr/per skåp blev slutsumman och det kan de väl vara värda, eller vad säger ni? Och visst blev det lite skillnad på från hur de såg ut innan jag och maken satte tänderna i det? De duger mer än väl tills det där drömskåpet dyker upp en dag. Eller vem vet, kanske  stannar de här små…

Gillar du det här inlägget? Då blir jag så väldigt glad om du klickar på hjärtat här nedan! 

 

 

70
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Lisa

  Verkligen superfina!!

  1. Linnea

   Åh men tack snälla du! Så roligt att du gillar dem!

 2. Kerstin

  Jättefina!! Var har du fått tag i beslagen?

  1. Linnea

   Åh men tack snälla! Beslagen kommer från Specialbeslag.se, de jag använde finns som direktlänkar i inlägget (Det mörkgröna, fetmarkerade är klickbara)

 3. SonjaS

  Super fin! Vad hittar man betsen ‘myr’? kan inte hitta den pa Beckers hemsida..

  1. Linnea

   Tack snälla! Jaså, gör du inte? Så märkligt! Jag har köpt min i en färghandel som har Beckers, visserligen inte just nu, men inte för allt för länge sedan ändå. Du får höra hos någon sådan kanske!

 4. Lina

  Superfint! Vart hittade du nycklarna?

  1. Linnea

   Tack så mycket! Nycklarna kommer även de ifrån specialbeslag.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.