greenhouse_fall02

En sista prunkade trädgårdsbild för hösten

Nu är hösten sannerligen här ~ och det med besked.

Här kommer en sista titt på ett blommigt prunkade växthus och platsen utanför. En dag då dimman låt tät och solen lyste igenom det höstiga diset, precis så där magiskt vackert som bara höstljuset kan åstadkomma. Blomlådorna utanför är numer tömda på dahlior och alla andra blommor. Den yviga häcken som jag älskar så innerlig blev i helgen klippt för hösten och är nu mindre yvig och betydligt lägre. Vill ni ha en snabbväxande häck så rekommenderar jag varmt ”Turistansk Alm”. Jag tycker dessutom att den är så väldig vacker i sitt yviga och busiga växtsätt. Och som den växer! Vi klipper vår varje höst, i år klippte vi ner den till ca 160 cm och den kommer växa upp lika mycket igen nästa år. Den var nu högre än växthuset innan vi klippte den!

Klippa häck, jag har jobbat och så har vi varit på kalas för min mamma, det är vad vi pysslade med i helgen. Jag har också grävt upp några dahlior som har slutat blomma och fyllt en hel låda med potatis från trädgårdslandet. Det känns skönt att få upp dem innan frosten kommer. Här blommar det ännu, eftersom vi bor så långt ner på ön och är omringade av vatten på båda sidorna så kommer frosten väldigt sent. Jag vet att det har varit rejäla frostnätter på andra delar av ön. Men den är nog bara en tidsfråga här också.. Jag får helt enkelt snällt vinka tack och adjö till alla rosenskäror, dahlior och andra vackra blommor jag blivit så bortskämd med. På återseende nästa år igen!

Höstlov

Det är dag 3 på barnens höstlov och jag har några dagar ledigt kvar för att mysa med dem. Harry har odlat egna pumpor i trädgårdslandet och det blev tre stycken söta pumpor som han är innerligt stolt över. Ja, stoltare pumpaodlare får man leta efter. Veckans planer är att vi skall karva pumpor, halloweenpyssla och pynta huset till tänderna och så har jag lovat en tripp till badhuset någon dag. Hittills så har hunnit med att bada bubbelbad, biomys med popcorn (hemma i vardagsrummet) och lite utelek. I helgen planerar barnen Halloweenparty med familjen, så jag tror att veckan kommer gå i ett. Jag hoppas också hinna med lite trädgårdsfix, för jag har ungefär tusen saker kvar att göra innan trädgården är vinterredo.😅 Kanske kan jag få de där höstkransarna till ytterdörrarna gjorda också? Och få lite höstfint på entrén?

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.