julpynt_ladan_03

Äntligen julpynt!

Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet. 

Häromdagen hade jag tagit med mig massa juldekorationer hem ifrån butiken för att fota. Jag passade också på att montera ihop mitt änglaspel vars klang står för jul om något tycker jag. För att få riktig julfeeling liksom, något det varit lite skralt med hittills faktiskt.  Men nu har vi har äntligen fått upp julen i butiken dessutom och det gör faktiskt också sitt för julkänslan. Ja, och att få djupdyka i julpyntet ger julkänsla om något vill jag lova.

Jag brukar alltid köpa och pyssla något nytt till julgranen varje år. Det har blivit lite av en tradition. De HÄR världssöta papperssvamparna måste få hänga i min gran i år.

En annan nyhet till julpyntet som vi fått in i år, men som egentligen funkar minst lika bra året om, är den HÄR vackra girlangen. Tänk att hänga dessa fina metallblad i guld i julgranen istället för glitter! Hur fint vore inte det? Eller lägga en slingrig girlang på mitten av julbordet som dekoration. Jag fullkomligt älskar den slita touchen på metallen, lite bladguldseffekt liksom. Magisk!

Och EKLÖVEN som har precis samma slitna guldtouch, looove it! De är så vackra att hänga på paket. Min mamma fick ett gäng ifjol på sin födelsedagspresent. Pricken över i:et om man älskar att slå in vackra paket.

Bjällerklang

Bjällror hör julen till och äntligen har vi fått hem ett gäng av dessa vackra METALLBJÄLLROR igen. Ifjol var de slut hos leverantören, så snacka om att vi blev glada när vi lyckades haffa några i år. Jag har köpt två set, min tanke är att göra en fin girlang av dem. De kommer i set om tre stycken, alla olika med ristat vacker mönster. Helt ljuvliga och otroligt juliga tycker jag.

I år har vi också fått hem de här supersöta små mini-mistlarna. Vi har sedan tidigare de i stor variant och de har varit omåttligt populära! Inte så konstigt, för de är verkligen alldeles magiska. Sånt här är julpynt jag går helt igång på! I år har vi dessutom tagit in den stora varianten i grönt. Fortfarande i metall och med pärlor, men i en vacker dimmig grön nyans istället för guld. Helt tok-juliga och vackra allihop! De små mistlarna tänker jag blir fina att dekorera paketen med, hänga i julgranen eller dekorera en naken gren med. I butiken satte jag dem om tygservetterna med ett vackert band som dekoration vid en juldukning och det blev så fint och kändes verkligen juligt.

Ommöblering

Dagen bjöd också på ommöblering  i vardagsrummet. Inte för att jag vantrivts med rottingstolen som tidigare stått där, utan mest för att få det annorlunda. Är det inte bästa sättet att förnya sig ändå? Att flytta runt på det man redan har. Förhoppningsvis så kan vi kanske använda det här nu, när man kan sitta  här två stycken.

Marmorbordet står utomhus om sommaren, men det är så fint att jag nu ville plocka in det. Och vad kan passa bättre än en liten caféhörna framför en sprakande brasa? Jag tänker att jag och maken skall sitta här i vinter, dricka vin eller te och spela ”Chicago”. Och förresten, är inte dessa två Thornet-stolar och något av det finaste man sett? Det syns inte på bilderna men de har mönster i form av blommor både på sitsen och ryggen, så vackert. Och de är vintage, såklart!

Men snart skall julgranen få ta plats just här istället. Det är nämligen enda stället för oss att få plats med den här i vardagsrummet. Visst längtar man lite grann redan?

Gillar du inlägget så blir jag överlycklig för ett hjärta här nedan

16
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.