christams_star_diy01

DIY; papperstjärna


Efter att jag i förra veckan skrivit inlägget “Inspiration och tips på fina julpyssel att göra i papper” så fick jag en hel drös med förfrågningar på hur jag gjort min pappersstjärna. Jag började genast fila på en beskrivning, men oj vilka motgångar jag stött på i tekniken på senaste! Allt som möjligtvis hade kunnat gå fel har definitivt gått fel. Jag tror jag har spelat in videon tre gånger för att lyckas, phjuuu! Ja, och så blev den ju som den blev, ni får ha lite överseende när det kommer till video och mig, vi håller på att lära känna varandra precis. Det är inte bara att spela in en video eller att sno ihop en tutorial lite snabbt, det är verkligen dagens sanning. Men man lär så länge man lever tänker jag.

TUTORIAL VIDEO OCH TEMPLATE MALL

Men här är den nu! VIDEON på hur jag gör min lilla pappersstjärna. Mallen som jag har ritat själv och som enkelt kan ritas om i massa olika former för att ge olika utseenden hittar ni här nedan. Denna skall vara ca 11 cm lång. Totalt blir stjärnan ca 21 cm i diameter. Den bruna ni också ser på bilderna är lite större och den har 9 st stjärndelar istället för 8, eftersom den är större.

TEMPLATE PAPER STAR

VIDEO PAPER STAR

Jag tror att jag lämnar det där. Låter videon tala för sig själv. I videon gör jag stjärnan i byggpapp, men den blir superfin i annat papper också och det behöver inte vara särskilt tjockt. De vackra papperna från Vintagefabriken passar tex alldeles utmärkt. De är dessutom lite tunnare än byggpappen, så att jag kunde klippa ut 3 st stjärndelar på samma gång, istället för två som jag gör i videon i byggpappen. Då går det ju dessutom lite snabbare att sno ihop en stjärna. Jag har gjort den i flera olika storlekar och i olika mönster, det blir så fint! Bland annat så har jag även snott ihop en toppstjärna som skall få pryda vår julgran sen. Fiffigt va?! Där limmade jag bara fast en järntråd (som jag hade snurrat lite innan) i stjärnan. Busenkelt värre! Den skall ni få se en annan dag, när jag kommit till att fota den.

Denna är lite större och har ett litet annat mönster. Ser ni?

Lycka till med julpysslandet! Tagga mig gärna på instagram så att jag får se era kreationen, det är så himla kul!  @leitntosinspiration hittar ni mig under där. Ni kan också använda hashtaggen #diypaperstar så kan vi alla inspireras av varandra! Jag tänker ifall någon gör andra mönster eller i olika färgade/mönstrade papper. Det vore ju underbart att se!!

Kram Linnéa

 

24
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Catharina

  Hej! Var trycker jag för att få fram video till din fina stjärna.

 2. Kasia

  Dunno if it’s just me, but I can only see the pdf, no video link. 😢

 3. Linda

  Hej!
  Till er som undrar, så fiinns länken strax nedanför pdfen, en rubrik “video paper star” 🙂 men också i texten markerad med gröna versaler. Hoppas det hjälper!
  /Hi,
  To those who is wondering, the link to the youtube video is right below the pdf, a heading written in green “video paper star” 🙂 but also in the text, written in green capital letters. Hope this helps!

 4. Barbara Arens

  The Stars are so nice! Can you tell me where to buy the template? 🎄Barbara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.