christmas_greenhouse_wreath

Tredje advent, lucia och en klassisk jul i växthuset

Glad Lucia och tredje advent vänner! Här hemma hade jag ställt klockan för att hinna upp och tända ljus och småfixa lite innan vi slog oss ner för frukost allesammans. Jag kom nästan upp i tid (tack för play-funktionen på tvn nuförtiden, ni vet den som gör att man kan starta om programmen 🙏🏻) och till en början så var det bara jag och maken, tända ljus och en sprakande brasa framför luciafirandet på tvn. Tillslut kom även två små uppstudsande och det skulle öppnas adventspaket och sjuttioåtta olika kalendrar.

Växthuset är inte lika pyntat som ifjol, men lite jul är det allt där inne. Imorgon skall jag fixa några granruskor till ytterdörrarna på huset, dit har jag inte kommit än. Jag har gett upp att orka binda två stora kransar till dem i år. Men ruskor är ju också fint, och det bästa är att det går snabbt! Men jag har faktiskt tagit mig i kragen och bundit grönt om den stora ljuskronan som hänger i växthuset.

Granris, ene, lingonris och tuja i en enda salig blandning band jag i den i år. Rätt fint ändå va?!

En klassisk jul

I år fick ljuskronan ett riktigt julerött band att hänga i.  Jag blir verkligen bara mer och mer sugen på en klassisk jul så som rött till jul, om än i måttliga mängder. Kanske har det med åldern att göra, att jag börjar uppskatta sådant som varit igen. Kanske önskar jag mig lite mer som mina barndomsjular, det är ju möjligt att det är lite starkare nu när jag själv har barn. Julen är barnens högtid och allt jag önskar är att de skall få ha de där magiska jularna precis som jag hade när jag var liten. Och kisar man lite så ser ljuskronan nästan ut som en gigantisk luciakrona, tycker ni inte?

En sen adventsfika fick det bli även den här söndagen, barnen har hockeyträning på söndagar på eftermiddagen så det gäller att få ihop allt. Nu är det dags att ta tag i kvällsmaten och så skall jag försöka avvärja en humörsvänings-katastrof hos Harry. Trots både lussebullar, glögg och skumtomtar så är han nog lite trött efter träningen, så just nu ligger han och smågråter över något spel på golvet. Han har humörsvängningar-delux den lille pojken, eller så är han bara en vanlig 6-åring. You tell me?

Hoppas ni har en fin tredje advent och en glad lucia! Kram L

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.