trillingnotter_01

Recept på trillingnötter – en julfavorit

När jag var liten så fick man alltid en Paradis-ask i julklapp, så alla Paradis-praliner är liksom lite jul för mig. Men så kom det sig att favoriterna en efter en trillade bort i asken och nuförtiden finns det inte många sorter som jag egentligen är särskilt förtjust i kvar. Min stora favorit var helt klart trillingnötterna. Utan trillingnötter, ingen Paradis-ask anser jag. Så numer mer får jag göra mina egna trillingnötter till jul. Och det är ju faktiskt betydligt enklare än vad man kan tro!

Jag gjorde dubbel sats av trillingnötter i år, av rent misstag egentligen eftersom jag läste fel på mängder nötter i receptet. Men det gör ingenting. Kanske var det tur rent utav, eftersom just trillingnötterna brukar gå åt försvinnande snabbt under julen.

Smarr! Kombinationen nötter och choklad är det bästa som finns tycker jag.

Här kommer receptet:

  • 200 gram mjölkcholkad
  • 100 gram hasselnötter
  • 50 gram mörk choklad att dekorera med

Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper tills nötterna fått färg (ca 10-15 minuter.) Gnugga nötterna i en kökshandduk för att få bort skalet. Smält hälften av chokladen och blanda med nötterna. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på bakplåtspapper. Låt dem stelna. Smält resten av chokladen och doppa trillingnötterna ytterligare en gång. Låt stelna. Smält sist den mörka chokladen och ringla över trillingnötterna som dekoration. Låt stelna och sen är de redo att ätas!

Lilly hjälpte till att dekorera trillingnötterna med mörk choklad, hon var en riktig fena på det visade det sig.

De sista dagarna nu innan jul skall jag ägna åt att klä julgran och så måste vi sno ihop fler sorter julgodis. Har ni några tips på vad? Vad är era julgodis-favoriter nu till jul?

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.