Jag gjorde dubbel sats av trillingnötter i år, av rent misstag egentligen eftersom jag läste fel på mängder nötter i receptet. Men det gör ingenting. Kanske var det tur rent utav, eftersom just trillingnötterna brukar gå åt försvinnande snabbt under julen.
Här kommer receptet:
- 200 gram mjölkcholkad
- 100 gram hasselnötter
- 50 gram mörk choklad att dekorera med
Sätt ugnen på 175 grader och rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper tills nötterna fått färg (ca 10-15 minuter.) Gnugga nötterna i en kökshandduk för att få bort skalet. Smält hälften av chokladen och blanda med nötterna. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på bakplåtspapper. Låt dem stelna. Smält resten av chokladen och doppa trillingnötterna ytterligare en gång. Låt stelna. Smält sist den mörka chokladen och ringla över trillingnötterna som dekoration. Låt stelna och sen är de redo att ätas!
De sista dagarna nu innan jul skall jag ägna åt att klä julgran och så måste vi sno ihop fler sorter julgodis. Har ni några tips på vad? Vad är era julgodis-favoriter nu till jul?
Detta inlägg har en kommentar
Pingback: Sista minuten julgodis - recept på Crispy road - Lovely Life