rosesorbet04

Nyårsinspiration och dukning

God fortsättning på er! Hoppas ni hade en riktigt fin jul? Vår har varit väldigt fin och nu i mellandagarna är det nästan som om tiden stått helt still. Vi har myst hemma allihop och har haft riktigt lata dagar som mest innehållit legobygge, spel, pussel, soffhäng och massor utav julgodis. Precis som mellandagarna sig bör. Men igår slog det mig att det ju faktiskt är nyårsafton väldigt snart. Kom den inte lite extra snabbt inpå i år?

I år känns det ju som att det inte spelar någon större roll om man är oplanerad. Eftersom det är som det är och för oss så har dessutom maken brandvakt, vilket betyder att han är tvungen att vara hemmavid. Så vi spenderar nyår hemma och bara häromdagen bestämde vi att min bror och hans flickvän och barnens lilla kusin skall komma hit och fira med oss. Det blir litet, men det skall minsann bli festligt!

Men jag kan såklart inte låta bli att spåna på dukning stort galej eller litet, jag äälskar att duka fint på nyår! Så därför har jag letat lite inspiration till årets dukning. Håll i hatten nu;

Inte helt otippat så inspirerar mina kära bloggkollegor mig. Katrins dukning för Damernas värld är gudomlig. Som taget ur en saga där tiden stått still. Jag kommer nog duka med både lite torkade blommor i pudriga toner och kanske pudriga ljus. Vitt, grönt, mässing och pudrig dov rosa blir en fin färgpalett tänker jag. Kanske lite vårigt, men det är väl det vi firar? Att ett nytt år (vår) är på intågande. Bilderna är lånade från Katrin.

 

Emma, What decorates my day, har gjort en alldeles ljuvlig dukning inför nyår. Och hur vackra är fikon egentligen? Måste nog köpa några för att dekorera maten med! Brietårta låter ju mums! Bilderna är lånade från Emma.

LOPPAT OCH UDDA

Min loppade soppterrin i porslin kommer nog få agera centerpiece i stil med här hos Sofia Wood. Jag tänker att jag skall ge mig på att blanda torkade blommor/växter med färska snittblommor där i. Jag hoppas det kan bli något fint av den tanken. Bild lånad från Sofia.

Annars så öser jag på med mina loppade saker, udda tallrikar, gamla bestick och udda små likörglas blir snapsglas. Mina många mässingsljusstakar tillsammans med de vackra ljusmanchetterna från Svenskt tenn som jag fick i julklapp skall definitivt få en plats på nyårsbordet. Vill ni ha inspiration på dukning och pyssel från mina dukningar från 2017 och 2018 hittar ni dem HÄR och HÄR.

 

ROSÉSORBET

Fryst rosésorbet, visst låter det väl alldeles ljuvligt? Jag funderar på att testa det som fördrink, såklart i mina tunna, låga champagneglas. Bild från Pinterest.

ISHINK

Och apropå bubbel, det är os Helena Lyth hittar man mängder med inspiration på både, mat, aktiviteter och dukning till nyår. En vacker ishink är såklart ett måste! Perfekt att kyla bubblet med vid tolvslaget utomhus. Jag har bunkrat med en i frysen redan, håll tummarna på att den blir bra! Bild lånad från Helena.

 

Och sist men inte minst så inspireras jag utav den magiska dukningen Emily gjorde för en tid sedan, med de vackra pappersblommorna från Svenskt tenn. Kanske försöker jag vika några egna pappersblommor och binda om servetterna på nyårsdukningen? Bild lånad från Emily.

Hur det hela sen blir får ni se sen efter nyår. Kanske kan bli något att inspireras av inför nästa nyår? Eller med de färgkombinationerna som jag tänkt så kanske det funkar minst lika bra till en vår dukning, vem vet, haha! Tänk att det redan är dags för 2021, ett helt nytt år alldeles snart ändå! Spännande, eller hur?! Och så vill jag passa på att önska er ett riktigt gott nytt år! Jag hoppas innerligt att ni alla får ett fint firande!

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.