Systrarna-Perssons-skafferi_OMSLAG-_3_ (1)

Systrarna Perssons skafferi!

Hej!

Linda Persson här igen. Detta är mitt andra inlägg som gästbloggare på Lovely Life och idag
ska jag dela med mig av vad jag håller på med just nu.

Jag och min syster Malin Persson har just släppt vår bok Systrarna Perssons skafferi. Idag tänker jag berätta lite om hur denna bokidén kom till och även bjuda dig på ett härligt recept från boken, havre och honungsrengöring för ansiktet. 

Systrarna Perssons skafferi

Det började som en rolig utmaning oss systrarna emellan när vi tog en höstpromenad längs stranden förra hösten. Under ett år skulle vi ersätta importerad mat med vad naturen runt omkring oss hade att erbjuda. Kreativiteten visste inga gränser. När våra skafferi fylldes med marmelader och picklade grönsaker och doften från trädgårdens fynd på spisen spred sig, flyttades tanken även till badrumsskåpet och städskåpet. Borde inte de kemiska preparaten kunna bytas ut mot mer naturliga tinkturer? Självklart! Så föddes boken Systrarna Perssons skafferi och dess tre kapitel om ett naturligt skafferi, badrumsskåp och städskåp.

Vi vill inspirera fler människor att ge sig ut i naturen, att ta de där välbehövliga mikropauserna och att bygga sitt eget hållbara skafferi. För oss är lyckan total när vi öppnar våra skåp och de är fyllda till
brädden med picklat, syrat, marmelader och torkade örter, frukter och bär. Vi känner oss rika och kan med hjälp av dessa skatter skapa goda festmåltider även när vintermörkret är som mest påtagligt.

I vår bok bjuder vi in dig som läsare och låter dig få kika in i våra tre skåp och förhoppningsvis smittar vår kärlek till naturen, god mat, naturlig hudvård och hållbara städ produkter av sig till dig som läsare.

Recept 

Havre- och honungsrengöring

Ibland känns det skönt att göra en djuprengöring av ansiktet. Då är denna superenkla ansiktsskrubb enkel att slänga ihop av ingredienser som du troligtvis har hemma. Havregrynen rengör porerna på djupet samtidigt som de är skonsamma mot huden. Varför inte göra en lite större sats, samla familjen eller några goa vänner och ha en mysig spa kväll tillsammans. Turas om att pyssla om varandra. Att gå runt ett par timmar i badrock med lite tända ljus och ljuv musik i bakgrunden. Att ha någon som masserar ansiktet och kanske även hårbotten är så skönt och avslappnande och något vi kan behöva unna oss i dessa tider. 

Ger ca 1 dl skrubb

Ingredienser

½ dl havregryn

3 msk honung

Gör såhär

Mal havregrynen i en mortel, häll över i en skål och blanda i honungen. Låt skrubben svälla ca 10 minuter. Ta ca ½ msk och börja massera ansikten med små cirklande rörelser. Undvik ögonen. Inkludera läpparna, skrubben smakar ju både gott och är utan kemikalier. Låt sitta ca 10 minuter och skölj sedan med ljummet vatten eller varför inte ta ett varmt skönt bad?!

Blir du sugen på att läsa mer av Systrarna Perssons skafferi kan du beställa din bok här .

Nu sitter min hund och tittar tålmodigt på mig i väntan på att få sin morgonpromenad, så nu är det dags att gå ut en sväng!

Ha en underbar dag så hörs vi snart igen!

Kram
Linda

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.