MG_0292-_1_ (1)

Self Care, så kan du ta hand om dig själv!

Hej!

Linda här som gästbloggar på Lovely life. Idag vill jag dela med mig hur du kan ta hand om dig själv på bästa sätt i dessa svåra tider, Self care. 

Det är en omvälvande tid vi befinner oss i just nu där mycket inte blir som man tänker eller hoppats på. Roliga uppdrag bokas av och möten med vänner och familj som man längtat efter får läggas på is. Det är lätt att vi går in i oro, nedstämdhet och rädsla när vår vardag rubbas. Då finner jag det extra viktigt att ta hand om mig själv, göra saker som fyller på mig, ger mig ro i själen och ökad självkärlek.

I mitt arbete som holistisk hälso- coach stöttar jag människor till bättre välmående (just nu över skype), får jag ofta frågan -Hur kan jag fylla på mig själv på ett bra sätt så att jag kan hitta min balans i livet? Det finns små enkla saker att göra i vardagen som gör stor skillnad och en liten ny vana kan göra underverk. Att tänka “lägg till istället för borde inte eller får inte” känns alltid lättare. 

Mina tips för ökad självkärlek och bättre mående

  • Ta penna och papper och skriv ner 5 saker som gör dig lycklig i livet. Försök att gör något av dem idag.
  • Starta din dag med att tänka på 5 saker som du är tacksam över i ditt liv, kan vara precis vad som helst.
  • Ta till vara på de stunder som öppnats upp när saker avbokas och fyll dem med att vårda dig själv. tex varma bad, långa promenader i naturen, ringa gamla farmor och dela minnen som ni upplevt tillsammans eller dansa loss till din favoritlåt i köket (helst naken då du är hemma själv då det känns så jäkla skönt).
  • Köp en bok som du känner för att läsa.
  • Meditera varje dag. Det finns massor av guidade meditationer på nätet.
  • Laga din favoritmat i stor sats. Lägg en portion åt sidan och gå in till din granne och bjud henne/honom. Delad glädje är dubbel glädje.
  • När du vaknar på morgonen och tittar dig själv i spegeln. Le mot dig själv och påminn dig om vad du gillar med dig själv. Kanske en liten flirt och ett leende som sätter tonen för dagen.
  • Berätta för dina närmaste, både vänner och familj, vad de betyder för dig. Håll inte tillbaka dina känslor och tankar.
  • När du är ute och går titta på de människor du möter och ge dem ditt allra soligaste varmaste leende, det kan förändra någon annan människas dag.

Hälso-coaching

Känner du att du vill komma igång med en hälsosam och grön livsstil med mer energi i vardagen, men vet inte hur? Jag tar emot för privata konsultationer över skype. Du får personliga recept och stöd i att hitta din väg till optimal hälsa. Är du intresserad kan du boka din konsultation här.

 

Tänker just nu på vad Björn Nathiko så klokt säger – “Världen är inte som den är, den är som Du är – var på det sätt som du vill se mer av i världen.”

Hör gärna av dig till mig och skriv vad du önskar att jag delar här i min blogg!

Jag önskar dig en fin dag!
Varma kramar,
Linda
2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.