Jul3 (1)

Gyllene bovetegröt och bästa starten på dagen!

Hej hopp,

Linda Persson här, gästbloggare på Lovely Life.

Idag ska jag dela med mig hur jag brukar starta mina dagar på en fint sätt och ett recept på en fantastiskt god gröt som jag brukar laga till frukost just nu.

Morgonen för mig är extra magisk då jag ser det som en fin möjlighet att sätta intentionen för resten av dagen. Får jag en bra start är sannolikheten stor att dagen följer efter i samma anda. Där är ett par saker som jag alltid försöker göra, det finns såklart dagar när jag inte får med allt som jag önskar och det är okey det också.

Ny dag nya möjligheter

När jag slår upp mina ögon ligger jag kvar en liten stund och tänker på det jag är tacksam för just i den stunden. Jag går upp och dricker ca 7 dl varmt vatten med citron direkt på tom mage. Sedan går jag ut i naturen och promenerar med min hund eller springer en liten runda. Att andas frisk luft och röra kroppen är som en vitamin injektion för mig. Det ger mig också en fin möjlighet att känna mig som en del av naturen att följa årstiderna och verkligen ta in och se det vackra som finns just nu i växtligheten. Ur detta väcks min kreativitet att skapa mat i köket som följer årstiderna.

                         

Väl hemma igen sätter jag mig på yogamattan gör lite rörelser, jag älskar att sträcka ut kroppen och öppna upp. Till sist en meditation. Som avslutning på min morgonrutin tar jag en dusch med torrborstning, smörjer in mig i sesamolja och avslutar med iskallt vatten. Att duscha kallt kickstartar verkligen mitt system och jag känner att jag vaknar till liv och blir klar i huvudet och kroppen.  Jag väntar att äta min frukost till mig mage kurrar, då vet jag att det är dags att fylla på med mat, ibland kan det ta ända fram till lunch.

Recept 

Gyllene Bovetegröt
toppad med tahini, apelsin och russin 

2 portioner

Ingredienser 

4 msk hel bovete
1 1/2 dl havregryn
2 dl vatten
1 tsk golden milk krydda (gurkmeja, ingefära, kanel, svartpeppar)
En nypa salt

Topping

Tahini
Russin
Apelsin filéer

Gör såhär

Häll lite kokande vatten över bovetet och tvätta det en liten stund för att få bort irriterande ämnen som sitter runt skalet. Häll av i en sil och tillbaka i grytan tillsammans med övriga ingredienser. Koka ca 5-7 minuter under omrörning. Häll upp på tallrik och ringla lite tahini över och honung om du gillar sött. Lägg på russin och filea apelsinen. Servera din gröt med havremjölk.

Har du funderat på vad som är din bästa start på dagen, vad behöver du för att komma igång på ett skönt sätt?

Önskar dig en fin fredag och mysig helg!

Kram Linda

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.