Westrup-141108-1217-2 (1)

Advent, heliga kor och golden milk

Hej, Linda här som gästbloggar på Lovely life. Imorgon är det första advent och jag vill dela ett recept med dig här på en god golden milk som passar bra till adventsfikan. 

Recept

Golden milk

1 kopp

Golden milk är en ayuredisk dryck baserad på komjölk och värmande kryddor som ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma. När jag reste till Indien, precis för ett år sedan, njöt jag av denna goda dryck varje kväll på den lilla bygatan. I indien är korna heliga och går runt på gatorna helt fritt. En härlig syn att njuta av då de ibland bestämt sig för att ta en tupplur mitt på gatan under rusningstrafik. Då får  trafikanterna så snällt väja för dem och ta en annan väg.

Väl hemma igen ville göra om den i rå tappning. Som bas använder jag mandelmjölk, men havremjölk funkar också fint. Jag och min yngsta dotter Trulsa dricker gärna denna innan vi går och lägger oss, det är så mysigt att krypa upp tillsammans i soffan, njuta av den goda drycken och prata om dagen som varit innan det är dags att säga godnatt.

 

3 dl mandelmjölk alt. havremjölk

½ tsk gurkmeja

½ krm kardemumma

½ krm mald muskotnöt

½ krm kanel

1 tsk honung

1 krm färskriven ingefära

1 nypa svartpeppar

½ tsk kokosolja (kan uteslutas) 

 

Häll mandelmjölken i en gryta tillsammans med kryddorna och vispa så det blandar sig. Värm försiktigt på plattan till 42 grader om du vill ha drycken rå, annars värm den till önskad temperatur. 

 

Jag hoppas du får en riktigt mysig första advent. I morgon eftermiddag ska jag och syrran ska stå utanför Grandpastore i Malmö, signera lite böcker och bjuda förbipasserande på god chagalatte. Är du i krokarna så kom gärna förbi och säg hej, vi står på säkert avstånd och spritar våra händer ofta!

 

Kram Linda

1
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.