liten snickers

Rawfood och min godaste snickersbrownie

Hej, Linda här som gästbloggar på Lovely life. Idag delar jag med mig av ett recept på en syndigt god snickersbrownie som jag har bjudit många människor på under åren och så tänkte jag berättar lite för dig om min online kurs “Become your own rawfood chef” som jag har satt ihop. 

Foto Malin Persson 

Jag är som lyckligast när jag får stå i köket och skapa matmagi som du ser på bilden ovan. Trogen vid min sida har jag alltid min lilla lurviga hund Budda.

Under många år drev jag restaurang Raw Food House i Malmö. Rawfood är och har varit en stor passion för mig under snart 15 år. Jag har skapat och lagat mycket rå mat samtidigt som jag har hållit utbildningar, föreläsningar och workshops i detta ljuvliga köket.

Rawfood

Rawfood ger mig så mycket njutning på olika plan.

  • Dels från början när jag väljer de finaste ekologiska råvarorna.
  • Tillagningen som sker varsamt (max 42 grader) vilket  innebär att alla näringsämnen bevaras maximalt allt detta är en väldigt kreativ process.
  • SMAKEN, som är så fantastiskt fräsch och god.
  • Som om detta inte var nog, känslan i kroppen efteråt, lättheten och energin som rawfood ger och det starka immunförsvaret den hjälper till att bygga upp.

Become your own rawfood chef

Många har föreställningen att det är invecklat, svårt och tar lång tid att laga rawfood. Jag vill slå hål på den illusionen och visa hur enkelt och härligt det är. Ett nytt sätt att planera och tänka, men det har så många fördelar med att äta rawfood.

I dessa tider när jag inte kan vara ute och föreläsa  och utbilda så mycket är jag glad att jag kan erbjuda min online kurs “Become your own rawfood chef”. Det är en utbildning på engelska där du som deltagare kan ta del av all kunskap hemma i lugn och ro.

Du blir guidad av mig genom audio i varje avsnitt där du får ta del av nära 100 olika goda recept, de bästa jag skapat under alla år. Du lär dig i din egen takt och får ta del av vad du behöver för utrustning, information om råvarorna och hur du skapar konsistenser och smaker. Tips som gör att du kommer bli din egen rawfoodkock  och hur du får in mer näringsrik och läcker mat i din vardag.

De tio olika avsnitten är, Grunderna i rawfoodköket, Frukost, Choklad, Desserter, Syrning och pickling, Lunch, Snacks, Soppor, Superfood och Barn.

Är du sugen på att läsa mer om min online kurs eller signa upp, kolla in här! 

Ett av favoritavsnitten i rawfood köket är definitivt desserterna och det tror jag gäller för fler än mig!

Här delar jag ett mina mest populära snickersbrownies med dig, passar perfekt som julgodis. Testa och berätta gärna om du gillar det! 

 

Recept

Snickers brownie

Ingredienser

Till brownie botten

1,5 dl valnötter

1,5 dl mandel 

6 msk rå kakao

1,5 dl medjool dadlar ca 9 st 

2 msk kokosflingor

½ tsk salt 

 

Till jordnötsfyllningen

1,5 dl jordnötssmör

1,5 dl lönnsirap

1,5 dl smält kokosolja 

1 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

1 dl rostade och saltade jordnötter

 

Till chokladtoppen

200 gr mörk choklad

3 msk kokosolja 

1 msk havremjölk

 

Topping

1 tsk flingsalt

½ dl hackade jordnötter 

 

Gör din browniebotten såhär 

Lägg alla ingredienser utom dadlarna i en matberedare. Mixa till nötterna blir ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och mixa tills du får en degklump. Tryck ut botten i en form ca 20×20 cm. Ställ kallt. 

Gör din jordnötsfyllning såhär 

Smält kokosoljan försiktigt i vattenbad eller på låg värme på spisen. Lägg alla ingredienser utom de rostade jordnötterna i en matberedare, mixa till en slät kräm. Häll sedan denna jordnötskräm på din browniebotten och häll över de rostade jordnötterna. Ställ kallt ca 3-4 timmar i kylen för att stelna. 

Gör din chokladtopping såhär

Dela chokladen i små bitar, lägg i en skål som du sedan sätter i ett vattenbad. Smält chokladen och tillsätt sedan kokosoljan och havremjölken som du värmt upp innan du häller i chokladen. Blanda. Häll chokladsmeten över kakan med den stelnade jordnötsfyllningen. Häll på lite rostade jordnötter på toppen samt lite flingsalt. Ställ i kylen och låt stelna ca 2 timmar innan du skär i rutor. Går även utmärkt att frysa in. 

 

Ha en fin avslutning på denna veckan och gillade du inlägget så tryck gärna på lilla hjärtat!

 

Kram

Linda

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.