Fil 000 (5) (1)

Ätandets konst och godaste luciafrukosten

Hej Linda här som gästbloggar på Lovely life. I mitt sista inlägg här vill jag dela med mig om ätandets konst enligt Ayurveda och ett recept på en superlyxig Luciafrukost. 

Det har varit så roligt att få vara inbjuden här på Lovely life och få dela med mig av det som ligger mig varmt om hjärtat. Så tusen tack för att du har läst mina inlägg och tack Lovely life för att jag fick denna möjligheten det har varit så roligt.

Ayurveda och ätandets konst

Du som har följt mig vet att jag har en passion för mat som är växtbaserad, ekologisk, hållbar och god. Jag tror att vi kan skapa vår hälsa genom att varsamt välja VAD vi äter. Men en annan viktig sak är att även tänka på HUR vi äter. Inom Ayurveda, som är en tusenårig Indisk läkekonst, lärs det ut vikten av att tänka på hur vi äter och på så sätt skapa vår hälsa på ett fint sätt.

Genom att skapa medvetenhet runt vårt ätande kan vi påverka vår hälsa på ett väldigt fint och effektivt sätt. Genom att praktisera dessa enkla saker kan du bli av med en mängd olika matsmältningsrelaterade besvär så som till exempel svullen mage, dåligt näringsupptag eller sura uppstötningar.

Jag vill dela med mig ett par enkla saker som är väldigt bra att tänka på när du äter som ger en fantastisk effekt på din matsmältning.

  • Ät bara när du är hungrig
  • Ät ditt största mål mitt på dagen, inta lättare mat på kvällen.
  • Tugga maten väl, minst 25-30 gånger innan du sväljer
  • Fyll din mage med max 80 % mat, det betyder överät inte
  • Ät inte efter klockan 19.00 på kvällen
  • Drick inte stora mängder till maten, drick istället mellan måltiderna.

 

Från ätandets konst till en lyxig luciafrukost.

Recept 

Adventsyoghurt toppad med kanelgranola, pepparkaks-nötkräm och granatäpple

 

Ingredienser

4 dl vegansk yoghurt

2 dl Granola

1 dl granatäpplekärnor

1 dl mandelsmör

2 msk lönnsirap

1 tsk pepparkakskryddor

 

Gör såhär

Häll mandelsmöret i en liten skål. Blanda i 1 msk lönnsirap och pepparkakskryddan och rör runt tills allt har blandat sig.

Häll upp yoghurten i små fina glas, häll på lönnsirap. Lägg på granola och klicka över nötsmöret och till sist granatäpplekärnorna. Servera direkt.

Känner du att du gillar min inspiration och vill ha mer av den så är du välkommen att följa mig på instagram.

Jag vill också passa på att berätta att jag har en tävling som går ut idag, Söndag. Om du beställer min senaste bok Systrarna Perssons skafferi är du med om att tävla om en kost och hälsokonsultation av mig (värde 1100 kr) Kanske en fin julklapp till dig själv eller någon annan du håller kär.

Här hittar du länken till att klicka hem ditt signerade ex och delta i tävlingen.

Jag vill önska dig en riktigt god jul, ta väl hand om dig !

Varma kramar

Linda

 

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.