Hemma hos Tant Johanna

Nu har ju Johanna och Adam lämnat sin lägenhet på Bondegatan i Stockholm till förmån för den nya lägenheten i Göteborg men vi tänkte att det kunde vara att få kika in här ändå. 

Ni är Boråsare båda två men har bott i Göteborg i några år. Varför lockade Stockholm?

Dels var det mycket på grund av uppstarten av Lovely Life men också för att det är kul att prova på nya grejer i livet. Eftersom att jag är frilans kan jag i princip bo vart som helst, bara det finns jobb och Adam är säljare inom modebranschen och jobbar för ett företag som har kontor i både Göteborg och Stockholm så var det liksom inte omöjligt. Jag tror att det sammanfattar väldigt mycket hur vi är. Får vi en idé testar vi den! Det värsta som kan hända är att man upptäcker att det inte var något för oss men då har man i alla fall testat.

Vad var det bästa men lägenheten?

Läget och att den var helt bevarad i dess originalskick från 1929. Vi gillar verkligen gamla lägenheter och trivs bäst när allt inte är helt perfekt. Fönstren får gärna dra in lite, golven knarra och gamla element kan vara bland det vackraste som finns. 

Ni har ju fått öva på compact living. Vilka är era bästa tips?

Ja, lägenheten var på 43 kvm så det var verkligen en utmaning att få allt att fungera. Men eftersom att lägenheten var så pass bevarad fanns det två platsbyggda garderober som svalde massor. Även de platsbygda köksskåpen svalde hur mycket som helst,  sedan var vardagsrummet stort så det kändes aldrig litet när man var där. Sovrummet var dock desto mindre. Vi valde att ha sovrummet innanför köket och fick typ bara plats med en säng men för oss var det mer värt att få ha ett separat sovrum och vardagsrum. Bra förvaring och att försöka vara lite kretiv när det gäller rumsindelning är nog våra bästa tips! Vi hade till exempel skrivbord i hallen och det blev som ett eget litet rum.

Vilka är era favoritställen kring Nytorget?

Det finns massor med bra här! Dusty Deco, Talent Gallery, alla antikaffärer längst Bondegatan, Urban Deli, Il Caffe, Christoffers blommor, Grandpa och Bladverket för att nämna några. 

Ni flyttade ganska snabbt tillbaka till Göteborg. Hur kommer det sig?

Ja vi hann bara bo i Stockholm i drygt 7 månader. Längtan till Göteborg, alla våra vänner och familj blev helt enkelt för stor. Det var verkligen lärorikt att bo i Stockholm, jag älskar när man lär känna en stad och vet vart man ska ta vägen när man är på besök. Men nu är det Göteborg som gäller. För alltid som det känns nu. Men man ska väl aldrig säga aldrig har vi lärt oss. 

Tack för titten och lycka till med ert nya boende! 

p.s. missa inte att kika in på Johannas blogg för att följa med på renoveringsresan i deras nya lägenhet.

 

Betygsätt inlägget: 

Genomsnitt: 4.3 (3 votes)

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.