Hemma hos Annacate

 

För några veckor sedan var vi och hälsade på hemma hos Cattis som driver bloggen Another Side Of This Life och har en fantastisk instagram där hon heter @annacate. Hon, hennes man Robert och dottern Stella 6år bor i en lägenhet i ett landshövdingehus från 1927 vid mariaplan i kungsladugård/majorna i Göteborg. Eller lägenhet känns inte helt rättvist, det känns mer som ett radhus som för tankarna till England och Frankrike.

 

Hur länge har ni bott här?

 

Vi flyttade in på våren 2009, så i fyra år.

 

Vad var det ni föll för?

 

Ingången från trädgården till köket med de vackra franska dörrarna och den annorlunda planlösningen. Lägenheten är i två plan och vardagsrummet är egentligen en butikslokal. 

Takhöjden på nedervåningen är 4,5 m så den skulle vi sakna om vi flyttar härifrån!

 

Vilket är favoritrummet?

 

Vardagsrummet, som även det platsbyggda skivrummet är en del av. Och köket med uteplatsen.

 

Har ni några kommande projekt i hemmet?

 

Efter att ha totalrenoverat både badrum och kök det senaste året så tar vi det lugnt just nu. Men vi har ändå svårt att låta bli och har ständiga små projekt på gång.

Har tänkt renovera de gamla portarna in till köket och sätta fönsterglas i de översta speglarna. Sen vill vi gärna platsbygga en garderob på övervåningen.

 

Vad har du för stilinspiration? 

 

Vi är båda anglofiler och svaga för den brittiska excentriska stilen. Får inspiration från filmer och magasin, oftast från England. House & Garden är en favorit.

 

Vilka är dina favoritställen i Göteborg?

 

För promenader och picknick är Röda Sten nere vid hamninloppet en favorit. Där finns även ett fint promenadstråk mot området Nya Varvet. 

Även södra skärgården, där Brännö och Vrångö är favoritöarna.

 

När det kommer till inredning och matställen ligger våra favoriter kring mariaplan, där vi bor. För inredning och möbler är Kvart Interiör, som drivs med fingertoppskänsla av Joanna Bagge, en favorit. Tycker mycket om antikaffären Majornas saker från förr på mariaplan och fabriken på ekedalsgatan i majorna. Godaste brödet gör ekobageriet Cum Pane på Mariaplan. Ost och chark köper vi helst på Gudagott, som ligger i närheten. Bredvid Kvart Interiör ligger restaurangen Enoteca Maglia som vi gärna går till. Tycker även om puben Red Lion som har väldigt goda hamburgare.

 

Önskeköpet just nu?

 

Ett eget skärgårdshus vid havet.

 

 

Tusen tack för att vi fick komma hem till er för att fota, fika och ha en mysig pratstund!

 

 

 

Betygsätt inlägget: 

Genomsnitt: 3.8 (24 votes)

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.