Hemma hos Louise & Filip

I en helt unik lägenhet på Torkel Kuntssonsgatan vid Mariatorget i Stockholm bor Louise Ljungberg som driver den fantastiskt fina tumblr sidan Loui-Loui och sambon Filip Lundqvist som driver jeansföretaget Neuw. Vi var där och hälsade på, som vanligt fotade Amelia och Johanna fick en pratstund med Louise. 

Vad var det ni föll för med lägenheten?

Ljusinsläppet är något som vi verkligen älskar med lägenheten. Likaså takbjälkarna på övervåningen. Trappan upp till den ombyggda råvinden som med de små runda fönstren i tre väderstreck ger ett dovt ljusinslägg hela dagen. 

Hur länge har ni bott här?

Vi har bott här i snart 5 år.

Vilket är favoritrummet?

Det lilla köket räknas knappt som ett rum, men jag giller det likaså det gamla industrifönstret som vi installerade för några år sedan. Vi ägnade måna timmar åt att knacka ut spegelglaset som satt i fönstret tidigare, till att ersätta det med buckliga, gamla fönsterglas. 

Har ni några kommande projekt i hemmet?

Ett nytt soffbord! Men det är så svårt att hitta något som känns bra. Sen så går vi i lite tankar att köpa en ny lägenhet, vi älskar verkligen den här lägenheten så det känns lite pirrigt och konstigt.

Vad har du för stilinspiration?

Förutom att överdosera Pinterest, så inspireras jag av alltifrån fina blombutiker till franska bistros. Jag har ingen direkt stilinspiration, skyndar nog ganka långsamt och försöker få till ett vilsamt och personligt hem.

Vilka är dina favoritställen kring Mariatorget?

Mina favoritställen runtomkring är Drop Coffee, papercut, Restaurant Häktet, blombutiken på Swedenborgsgatan och utsikten från Ivar Los park.

Önskeköpet just nu?

Ett nytt soffbord från Betonggruvan.

Hur ser en riktigt bra dag ut för er?

Vi är både oerhört förtjusta i cava, eå en bra eftermiddag/kväll sitter vi gärna och dricker ett glas cava på antingen Delikatessen Bistro Bar /som ligger i en av Stockholms äldsta brandstationer) eller på Folkoperan vid Hornsgatan. Eller så besöker jag mina föräldrar på landet och andas skog och hänger med min brorsdotter Ida. Omväxling förnöjer!

 

Tusen tack för att vi fick komma och hälsa på er! 

p.s. Missa inte att följa Louise på instagram där hon i skrivande stund har hela 114 075 följare. Ni hittar henne som @louiselj

 

Betygsätt inlägget: 

Genomsnitt: 4.8 (25 votes)

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.