Styling stringhylla

Håller bokhyllan på att dö ut?

Jag heter Melia och bor i London med min man. För fyra år sen tog vi steget att flytta till denna fantastiska stad. Jag kommer att gästblogga här på Lovely Life under mars månad och dela med mig av mina bästa tips från London, inrednings inspiration från vårt hem och vardagslivet här.

Jag jobbar som Consumer PR Manager på Ikea i London och på fritiden så delar jag med mig av inredningstips och inspiration på min blogg samt på instagram under @contemporary_life. 

Nuförtiden så känns det som vi väljer att förvara allt annat än böcker i en av vår mest klassiska möbel – bokhyllan. En kär möbel som de flesta har i sitt hem har på alla sätt hängt i tiden och trots att vi kanske inte förvarar så mycket böcker i dem längre, så har de ändå en stor roll i våra hem, för vem behöver inte förvaring?

Jag tycker det är kul hur det har gått från att enbart förvara böcker till ett mycket bredare samling av saker från vårt hem. Jag använder min till saker jag använder ofta och som jag tycker är för fina för att sitta i ett skåp.

Här kommer mina tips på hur man får till rätt blandning och det går från förvaring till en vacker display i hemmet.

  1. Mixa material så att det blir en härlig textur.
  2. Börja med att placera ut de stora sakerna
  3. Variera storleken på objekt.
  4. Gruppera saker som är liknande tillsammans
  5. Lämna till utrymme så att saker kan ta för sig
  6. Blanda nytt och gammalt
  7. Ta in lite grönt för att tillföra mer liv om du har en neutral palett (funkar bra nästan jämt)
  8. Ta gärna in saker som är intressanta och ovanliga, skapar ett intresse
  9. Välj dina färger och du behöver inte ha med allt
  10. Ta ett steg tillbaka och titta på helheten

Vore underbart att se era förvaringslösningar, så ifall du har lust att dela med dig – tagga bilderna med #lovelylifese

 

 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.