Lovely life slå in julklappar i tyg

HÅLLBARA PAKETINSLAGNINGAR

Lovely life hållbara paketinslagningar

Hållbara paketinslagningar är verkligen på kartan denna jul och det är ju inte så konstigt. Vi konsumerar mer än någonsin och det finns så mycket plast i världen som aldrig försvinner  att till och med våra små barn är oroliga.

Många av oss tänker mer och mer på hållbarhet, och inte minst nu i juletider. Att handla julklappar second hand och att slå in dem hållbart är en jättebra väg att gå. Men även om man köper sina klappar i vanliga butiker, kan man ändå tänka till när det gäller hållbara paketinslagningar. Här följer några enkla tips!

Lovely life slå in julklappar i tapet

Slå in julklappar i tapet

Du har nog sett detta förut men det är så himla bra och fiffigt att vi tar upp det ändå. Har du eller någon du känner gamla tapetrester kvar – använd det som inslagningspapper! Finns nog inga paket som blir så lyxiga och fina. Dessutom håller det bättre än billiga, sköra 10-krs-rullar från budgetvaruhusen. Öppnar man försiktigt kan man även återanvända dem till nya paket. Spara på tejpen (plast) och knyt om det rejäla band istället.

Lovely life slå in julklappar i tyg

Stuvbitar och tygservetter

Här kan man verkligen prata om hållbara paketinslagningar. Använd gamla dukar, tygservetter, sjalar eller stuvbitar som blivit över. Här behövs ingen tejp utan det räcker med att linda in presenterna och knyta om med vackra band och snören. Be om att få tillbaka textilierna och använd om och om igen. Och visst blir det ganska fint?

Lovely life DIY jul paketinslagningar

Lådor, askar och burkar

Fynda vackra burkar, askar och lådor på loppis och spara fina kartonger du får något levererat i själv. Här sätter bara fantasin gränser och man kan använda dessa paketinslagningar tusentals gånger om. Dessutom kan kakburken eller den gamla trälådan användas till något helt annat efter jul. Inte så tokigt!

Lovely life DIY jul paketinslagningar

Vintage inslagningspapper från Vintagefabriken.se

Lovely life DIY jul paketinslagningar

Hållbara paketinslagningar – lite allmänna tips

Se dig omkring efter sådant du har hemma att slå in klapparna i eller dekorera paketen med. Spara på sådant du tycker är fint som du kan använda till framtida paketinslagningar. Samla ihop sådant som fortfarande går att använda när alla klappar öppnats på julafton. Snören och band går sällan sönder – bara att knyta upp och återanvända.

Tänk brett när det gäller inslagningspapper – tidningar, tyg, smörpapper, barnens ritpapper eller silkespapper från någon paketleverans eller blombukett. Allt går ju att använda och det gör inget om det är lite skrynkligt. Klipp ut och gör egna etiketter och pynta paketen med fint från naturen, pepparkakor eller eget julpyssel. Köp inte massor av  billiga papper och plastiga snören utan använd annat som du har hemma. Har du inget eget, fråga runt bland nära och kära.

Stort lycka till med era hållbara paketinslagningar!

Text och bild: Ingrid Wenell

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Hannes

    Så fina inflygningar! Och så viktigt att lyfta hur viktigt det är att tänka hållbart. Fint gjort Ingrid <3

  2. Viktoria Holmgren

    Så fina inslagningar och bilder!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.