Snart är det midsommar! Vi har grävt i arkivet här på Lovely Life och hittat ett magiskt recept på en smarrig midsommartårta med jordgubbar på toppen av bästa Babes in Boyland. Håll till godo!
Marängtårta med jordgubbar och rabarber
Sockerkaksbotten 100 gram rumsvarmt smör 1.5 dl strösocker 5 äggulor 0.5 dl mjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver
Marängen 5 äggvitor 3 dl strösocker 3 dl Rice Krispies
Rabarber- och jordgubbskompott 200 gram rabarber 250 gram jordgubbar 0.5 dl strösocker 1 msk vatten
Topping 4 dl vispgrädde 250 g jordgubbar
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt sedan en äggula i taget under omrörning. Tillsätt även mjölken under omrörning. Bland mjöl och bakpulver separat och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt hälften av sockret i omgångar tills marängsmeten blivit fast i konsistensen. Rör ner resten av sockret och Rice Krispies varsamt. Förbered två runda formar med en diameter på 22 cm med att klä dem med bakplåtspapper. Fördela först sockerkakssmeten i de båda formarna och bred sedan marängsmeten ovanpå. Grädda långt ned i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.
Skiva rabarber och jordgubbarna. Lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Värm under omrörning i ca 10 min. Låt den koka ihop lite så det inte blir så mycket vätska. Låt den svalna.
Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna. Toppa med grädde och jordgubbar.
Recept och styling: Nathalie Myrberg
Foto: Matilda Hildingsson
Babes in Boylands nya blogg hittar ni hos Lantliv!
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.