Uterum-dukning-pion-johanna-gilan-lovely-life3

Gästblogg av Johanna Gilan; Hej och hejdå

Detta är en gästblogg under augusti månad av Johanna Gilan. 
Johanna är inredare, kreatör och loppisälskande åkerbrukare som bor med man, tre barn och katt i ett litet hus utanför Uppsala. Hon har alltid lera under naglarna, antingen från trädgården eller keramiken. Och är det inte lera under naglarna så är det färg, från tavlor, möbler eller väggar. Alltid ett par projekt igång, och dubbelt så många på gång!
Johanna Gilan driver skaparstudion Gilan Design med tillhörande butik,och intervjupodden Designlivet om att jobba kreativt. Till vardags så finner ni Johanna på Instagram under @johannagilan.

 

Till att börja med, hej! Johanna Gilan heter jag och gästbloggar här på Lovely Life under augusti månad. Så roligt! Till vardags så finner ni mig på Instagram under @johannagilan.

Det är sommar nu, ljuva tid! Speciellt för en trädgårdsälskare som mig. Blomsterskördarna avlöser varandra, och det är tid att njuta av det jobb man lagt ner under det gångna året, i form av inplockade buketter och mat på bordet direkt från trädgården.

En stor favorit hemma hos oss är pioner. Jag har just nu fjorton plantor av olika slag, denna enkla vita pion ovan var en gåva från min man som jag först tackade för och sedan såg lite frågande på. Vid den tiden köpte jag nämligen bara fluffiga doftande pioner, som den som skymtar där bakom. Desto fluffigare desto bättre! Men sedan dess har jag lärt mig att uppskatta de olika uttrycken och speciellt hur de skapar struktur när man mixar dem.
En annan favorit här hemma är vårat uterum som vi byggde för några år sedan. Huset vi bor i är ett kedjehus från 70-talet, men vi har valt att ge det en annan känsla. Lagt in ljusa brädgolv bland annat, och som sagt, byggt detta glasveranda-inspirerade uterum. Åtta stora fönster består det av, som jag så snällt lyckades tigga till mig av ett par grannar i ett likadant kedjehus som vårt, då de skulle slängas när de bytte fönster. Men de va i bra skick så vi målade dem bara, och en bonus är ju att matchar perfekt med husets övriga fönster eftersom det är samma modell.
Det blev vårt favoritrum i huset! Speciellt då det knyter ihop mitt älskade ute, med inne. Och rymmer alla våra vänner vid fest, eller hela familjen vid kalas och högtider.
De gråa pardörrarna köpte jag efter lite letande på Blocket och bytte glas på dem från frostat till klart, och målade dem då från början var röda.
Men nu till varför titeln också består av ett hejdå. I juni så sålde vi nämligen vårt lilla hus då vi i början av samma månad köpte ett nytt. Vårt nuvarande hus är det första huset vi köpt, så det känns lite speciellt. Våra tre barn är uppvuxna här, vår minsting är född här och i åtta år har vi kallat detta för hem.
Men nu väntar alltså nya äventyr! Och det känns ändå riktigt bra. Det var inget planerat, vi gick på visningen ganska spontant och fick samma känsla som för åtta år sedan när vi köpte vårt första hus. Det var inte perfekt, snarare tvärt om. Men det fanns “något” och det sa klick. Det var bara känslan av att “här ska ju vi bo!”. Så nu väntar en spännande resa, speciellt då det är 15 kvm mindre än vårt ganska lilla hus vi bor i idag. Men planen är att vi ska bygga ut. Och flytta kök, och flytta badrum, och inreda en ny keramikverkstad till mig. Och samtidigt återbruka, spara och tänka långsiktigt och klimatsmart. Ja ni hör ju, haha!
Så detta är vad som kommer att uppta min tid, mina tankar och mitt flöde framöver. Hoppas ni vill haka på, om ni tycker renovering, planering, inredning och trädgård är så kul som jag tycker att det är.
Vackraste duken för sommarens alla fester hittade jag på Ellos och kommer från Chamois.
Vi hörs lite senare i veckan med ytterligare ett inlägg!
Psst. Tycker du om inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under!
16
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Tina Aggesen Panchillo

    Lycka till med det nya huset och projektet där. Låter helt härligt. Skönt att ni stannar kvar i mysiga Storvreta.
    Kram T.

  2. Johanna

    Tack fina! Ja här trivs vi alldeles för bra för att flytta ifrån inom någon snar framtid 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.