sov-sommarstuga-rosor-johanna-gilan-lovely-life6

Gästblogg av Johanna Gilan; Sovrum i sommarstugan

Detta är en gästblogg under augusti månad av Johanna Gilan. 
Johanna är inredare, kreatör och loppisälskande åkerbrukare som bor med man, tre barn och katt i ett litet hus utanför Uppsala. Hon har alltid lera under naglarna, antingen från trädgården eller keramiken. Och är det inte lera under naglarna så är det färg, från tavlor, möbler eller väggar. Alltid ett par projekt igång, och dubbelt så många på gång!
Johanna Gilan driver skaparstudion Gilan Design med tillhörande butik,och intervjupodden Designlivet om att jobba kreativt. Till vardags så finner ni Johanna på Instagram under @johannagilan.
Eftersom prognosen för hösten visar på täta skurar av renoveringskaos för vår del så har vi valt att lägga lite extra kärlek i sommar på vårt fritidshus. Så att vi har någon stans att fly det förutspådda kaoset när byggdammet står oss upp över öronen. Och kärt barn har ju många namn, vi kallar fritidshuset oftast själva för stugan, fast det är större än vårt hus hemma i stan. Sommarstugan säger vi oftast till andra så de ska förstå vad vi pratar om, men det är lite missvisande då vi hänger här mest hela året. De flesta helger och lov spenderar vi här. Det är ett hus i ett sommarstugeområde vid havet i norra Uppland, vid sandstränderna där Dalälven rinner ut i Östersjön. Mycket vacker natur här som vi ofta njuter av, antingen då vi vandrar i den eller upptäcker den från vår båt.
Och nu har jag precis tapetserat det rum vi nyss bytt med barnen för att göra till vårt sovrum. När vi köpte stugan 2015 var barnen 2, 4 och 5 år, och de alla delade på ett rum. Nu fem år senare vill de alla ha egna rum, så de har barrikaderat sig i de olika gästrummen och utropat självständiga stater där. Vilket lämnade det stora rummet på övervåningen med utgång till eget uterum tomt för oss att annektera, så det gjorde vi!
Jag valde en tapet jag älskat länge, men aldrig haft någon stans att tapetsera, Dancing Cranes från Engblad & co, ritad av Emma von Brömssen. Älskar hur harmonisk den är, men att det samtidigt ändå verkligen händer något med väggarna.
Till sänggavel har vi ett gammalt dörrblad som jag med hjälp av vinkeljärn gett ben av en 45 x 70 regel för att få den på rätt höjd. Sedan har den fått möbeltassar på baksidan så den ej skaver mot tapeten.
Sängborden är två gamla telefonbord i glas och rotting som jag hittat på loppis vid olika tillfällen. Inte identiska, men tillräckligt snarlika för att vara fina ihop. Och så en liten trädgårdsbukett som pricken över i. Nu flyttar vi in!
Detta är en gästblogg under augusti månad av Johanna Gilan. 
5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.