Corinne Day

Hon var fotografen som trodde på Kate Moss, då när agenturerna ville ha Cindy Crawford svarvade kvinnor. Day valde att göra Kate till sin stjärna och hon blev lika mycket symbol för grungen som Kurt Cobain.

Corinne Day var en fantastisk fotograf, tyvärr dog hon alldeles för ung, 45 år, i augusti 2010. Hon fortsätter ändå att inspirera mig och jag kommer alltid att återkomma till hennes bilder. I går hittade jag detta bildcollage med Kate Moss som fick mig att minnas en utställning av Corinne Day som jag såg i London i slutet av 90 talet. Enkelt avskalat.

Corinne, där uppe i din himmel, tack för att du funnits i vår värld!

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Den bästa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny