Lovely Life_Katrin Baath-07358

Underbart nyår!

Så var 2012 här! Underbart!

Vi firade in det nya året hos mina fina vänner Nils och Sofia i Östra Vemmenhög med en fantastisk meny som vi hjälptes åt att laga tillsammans med Johan som har varit kock på bl.a Vassa Eggen, Pontus! och Pontus by the sea och kökschef på Moderna Museet i Stockholm. Nu har han flyttat hem till Skåne med sin familj och kommer att börja som kökschef på Greeen Matmarknads nya saluhall och restaurang under Turning Torso i Malmö. Ett nytt Mekka för älskare av närproducerad bra mat.

Lite bilder får visa hur vi kämpade hela dagen. Det smakar extra gott då!

Nyårsmenyn

Vickningen känns viktigast och gjordes först, mest för att vi var så sugna på den just då… Vi orkade inte äta den förrän nästa dag. Astrid bakade mumsigaste äppelsockerkakan och citronsmulpaj… med en massa annat gott.

Fredrik får lära sig kocktipset om potatismos. Efter att ha mosat potatisen tryck moset genom en sil. I moset var även rostad vitlök. MUMS!!

En fantastisk sås gjord av det frästa fettet på lammet, rött vin, timjan, vitlök, tomatpuré, morot, lök och säkert något som jag missade…. Underbar!!

Fullaktivitet i det varma köket. Lee och Astrid är duktiga ägare och designers till V Ave Shoe Repair. Johan får hjälp av sin son Bruno.

Sofia

Barnen underhöll sig fantastiskt nog själv! Jack och Uma.

Ipaden var ju till stor hjälp förstås….

Och så är ju värdinnan Sofia så multihanded att hon också fixade cupcakebak till glada barn mitt i kökskaoset. heja Sofia! Leon nöjd med sina robotmuffins.

Bordet är dukat med förrätten ceviche och i glasen finns quizz gjort av Sofia med mer eller mindre komprometerande händelser vi inte visste om varandra. Att fnula med strax innan tolvslaget. Spännande.

Ostar och gott vin intas alltid i detta halvfranska hem.

Vi börjar bli redo att äta.

God mat, fina vänner, en kärlek…. Fredrik, Astrid och Nils börjar bli mätta…..

När vi skrattat färdigt åt det avslöjande quizzet kom fortsatte vi med att skratta åt varandra i fina masker inköpta på e-bay. Linda passar fint i Boardwalk Empire.

Astrid dansar in 2012 med en foxtrot.

Gott nytt 2012 till alla er från mig!!!

 

 

 

 

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Fast det är Cornelis som skrivit Deirdres samba…

    1. Ha ha ha! Tack! Ja det vet jag ju egentligen. Jag älskar den låten. Hade väl bara skrubbat bort lite hjärna också 🙂
      Gott nytt år, Miranda!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny