mai.hus.21.10.2

Christinas hus

Det började för lite mer än 10 år sedan. Jag letade efter ett hus till en fotografering som jag skulle göra med Signe Vilstrup för Damernas Värld. Jag hade tänkt göra ett modejobb där jag var inspirerad av filmen Timmarna, Virginia Wolf och Bloomsburygruppen. 

Min vän Jenny hade berättat om en väninna som köpt ett hus som hon inte ville renovera. Det var Christinas hus. Vi gjorde det där första vackra jobbet där. Det sista vi gjorde på storbildspolaroider. Precis innan allt foto gick över till att bli digitalt från analogt.

Sedan dess har jag varit där många gånger igen. Jag har stylat jobb för Mama, Country Life, Gleerups och Sköna Hem. Ni har säkert sett våra bilder på huset på Pinterest. Vackert. Sedan har det spridit sig för vinden. Ordet om det vackra huset på de där bilderna. Och du har nu säkert sett det i en Ikeakampanj, en Åhlénskampanj, Elle Decoration och nu har även Hans Blomqvist varit där och huset är med i hans nya bok In Details.

I dag var jag där igen. Det går liksom inte riktigt att släppa de där ljusblå väggarna och ljuset i det gamla huset. Exakt likadana nu som den där gången för 10 år sedan och den där gången då det byggdes 1926.

hus.21.10.1

hus.21.10.3.1 hus.21.104 mai.hus.21.10.2

För 4 år sedan var jag där och gjorde ett modejobb för Mama. Jag hittade dessa bilder därifrån. Mina barn Mai och Jack var med och var modeller. Och 8 andra barn…..

Oj vad många barn det var.

Den första bilden tog jag i morse. Visst är väl ändå ljuset underbart?

Vackra Christinas hus. Jag tror att den starka kvinnan som en gång byggde detta hus i ett annorlunda Sverige skulle älska att just Christina äger det och att så många människor får ta del av det.

Love

Se bilderna som jag stylade för Sköna Hem här. Använd gärna vidare men glöm inte skriva att jag stylat och fotografen var Jonas Ingerstedt. Det glöms ju oftast bort………

0

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Jag blir störtkär i väggen på översta bilden. Så oerhört vacker!

  2. Eller vem som har retuscherat, det glöms ofta också bort. Vore intressant att veta. 🙂

    1. hej hej! Om du menar till Sköna Hem jobbet så är det fotografen Jonas Ingerstedt som retuscherat. Om det ens är någon restusch här. Mest bara en färgställning i Photoshop. Han använde naturligt ljus och det ser ut så här magiskt.

  3. Men gud vilket hem! Så vackra bilder där för Sköna hem. Otroligt vackert och själfyllt

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny