shoppakliamtsmartbluefall15

Tio steg till en klimatsmart höstgarderob

Tio smarta steg om hur du bygger en klimatsmart garderob:

1. Gå igenom din garderob.

2. Lägg ut de saker du gillar och som vill använda i höst så att du ser dem.

3. Försök se om du har en ”röd tråd” bland dina kläder. Jag har t.ex mycket blått, svart och grått. Tänk dig att allt ska gå att kombinera.

4. Välj ut några nyckelplagg t.ex några par byxor och/eller kjolar. Det blir lättare att hitta kombinationer om du börjar med t.ex bestämda nederdelar.

5. Börja kombinera, antingen i huvudet eller lägg dem i ordning.

6. Försök att få ihop varje plagg i fem olika kombinationer.

7. Häng dina favoritkombinationer längst fram i garderoben. Om du är morgontrött och har barn som inte låter dig botanisera i garderoben på morgonen, ta bilder av kombinationer, skriv ut och sätt upp på insidan av garderoben.

8. Nu har du använt det du redan har. Nu kan du lättare se vad du egentligen saknar och köpa det till. Och vad du har för mycket av och sluta upp att köpa det!

9. Skriv upp i din telefon vad du egentligen saknar i garderoben, så att du kan checka nästa gång du står i klädaffären och drar i samma tröja som du redan har tio av.

10. Sälj på loppis, Finloppis eller Rags to Riches det som inte gick att kombinera eller lämna bort till t.ex Myrorna, Emmaus, Stadsmissionen, någon annan som behöver plaggen mer än du. Eller bjud in dina vänner på ett klädbytarparty!

shoppakliamtsmartbluefall15

Här är de plagg som kommer att dominera min garderob under hösten.

2-3 st  t-shirts i favoritmodell från Acne.

1 st randig skjorta från Zara.

1 st collegetröja från Wood Wood.

1 st jeansskjorta från Acne.

2 par byxor med vida ben från H&M och Rodebjer.

1 st sammetskjol från H&M, (inköpt 1998!!)

2 par gympaskor från Nike.

Jag har kompletterat garderoben med 1 st jacka från Close by Denim(ekologisk och med älgskinn på ärmarna. Love it!) och ett par byxor från H&M. 

Lycka till!

Du missar väl inte att anta och utmana i Four Fit Challenge! Anmäl dig här. Och hashtagga dina outfits med #fourfitchallenge och #shoppaklimatsmart

Four Fit Challenge är ett initiativ av Sysav, återvinningshjältar.

 

0

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Wow ang kjolen! Har den varit en favorit hela tiden eller har du återupptäckt den nyligen eller lite då och då? Är så fantastiskt med plagg sådana plagg!

    1. Hej Johanna! Den var en stor favorit då för många år sedan. Därför sparar jag den alltid vid rensningar. Sedan har jag tagit fram den med några års mellanrum. Jag har alltid gillat knälånga kjolar. Den längden passar mig fint.

  2. Wow ang kjolen! Har den varit en favorit hela tiden eller har du återupptäckt den nyligen/lite då och då? Är så fantastiskt med sådana plagg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny