caparol.bluegreybed1

Gråskala

Just nu testar jag olika färger till sovrummet. Hade tänkt mig en ljusare grå i hela rummet då ljuset är väldigt vackert där och jag har stora fönster. Men så blev jag sugen på att plocka upp den mörka grå som finns i bilden av Linda Alfvegren, finns på Lindaart. Och en färg som lyfter det gröna i bilden. Testar därför nu olika toner av grå från Caparol.

   caparolbluegreybed4

caparol.grey.blubed2

Svårt. Eller borde jag välja en grå blå? Jag bor i ett hus byggt 1958 och det känns viktigt att det är en tidstypisk färg.

caparolgreybluegreen5

caparol.bluegreybed1

Eller ljusgrå? Åh vad mycket beslut det blev.

Det intressanta med alla dessa gråskalor är också att det är så mycket olika komponenter som spelar in. En grå som passar hos min vän passar inte hos mig. Jag har t.ex mycket gröna träd precis utanför mina stora fönster. Men nu ändrar träden färg och de blir röd bruna för att gå över till ingenting, bara luft. Ljuset ligger olika mot väggar

Peace

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. Aaahh!! Vad svårt!! Vi har en ganska mörk grå färg i vardagsrummet (modigt, om jag får säga det själv!) 🙂 och nyansen är superviktig…jag ville absolut inte ha mot blått, men heller inte mot grönt..och inte för mycket rött i (för då ser det lila ut)..utan hellre en varm grå färg, som smutsig betong fast mörkare. Typ så, ja. 🙂 Den heter 1462 Grå Skiffer från Jotun.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny